Bir zamanlar İstanbul’un arka yüzü olarak anılan Gaziosmanpaşa’da yatırımlar ardı ardına geliyor. İstanbul’un rantı en fazla artan ilçelerinden biri haline gelen Gaziosmanpaşa bu gelişmeyle birlikte eğitim alanında da önemli bir hamle yaptı. Her yerde deprem riski olan okullar güçlendirilirken, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Seddar Yavuz’un müdehalesiyle, okullarda güçlendirme yerine yenileme yapıldı. Bu da, aynı okul arazisi üzerinde dersilklerin artırılmasını sağladı.

110 öğrencinin bile ders gördüğü sınıflar hala hafızadayken yeni Kaymakam Seddar Yavuz’un grişimiyle başlatılan projelerde son dört yılda “Sessis bir devrim” gerçekleştirildi. “Sessiz devrim” sözcüğü Gaziosmanpaşa Kaymakam’ı Seddar Yavuz’a ait. Türkiye’de eğitim sisteminin değiştiği ve yeni sestemin başladığı 2013-2014 Eğitim öğretim yılı başlarken Kaymakam Seddar Yavuzla Gaziosmanpaşa’nın durumunu konuştuk. Kaymakam Yavuz, Gaziosmanpaşada son 4 yılda 40 civarında okulun yıkılıp yeniden yapıldığını söyledi. Yavuz şöyle konuştu: Bu okullar deprem riski nedeniyle güçlendirme şeklinde yapılıyordu. Biz baktık, bizim okulların yenilenmesiyle birlikte yeni dersliklere ihtiyacımız var.

Bunun için yer sıkıntısı bulunuyor. Dedik ki, bu odkulları yenileme yerine yeniden projelendirerek yerinde derslik sayılarını artırarak yeniden yapalım. Sayın Valimize talebimizi ve ne yapmak istediğimizi anlattık. İl Özel İdaresini de bu konuda bilgilendirdik. Bu konuda ciddi bir çalışma yaptık. Gaziosmanpaşa’da başta belediyemiz, milli eğitimimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla yoğun bir çalışma yaptık.
Ve yaptığımız çalışma neticesinde bine yakın dersliği 2014 Temmuz ayına kadar bitirmiş olacağız. Zaten göreve başladığımızda, Gaziosman-paşa’da, yaklaşık 1000 derslik vardı. Biz okulların yenilenmesiyle ilave 500 derslik yapmış olduk. Bu yatırımlar bizi heyecanlandırıyor. Yaklaşık 120 civarında ana okulu dersliği, 100 labratuvar ilave ettik. Sınıf mevcutları 45’lere çekildi. Doğru belirlenmiş bir strateji ile birlikte yapıldı bunlar. 2014 Temmuz ayına kadar 7 okulumuz daha hizmete girmiş olacak. Birkaç  tane okulumuz var onlar deprem nedeniyle riskli değil, ancak biz derslik artırmak için onları da yıkıp yerinden yapmak istiyoruz.  Belediyemizle yaptığımız protokollerimiz var. Dumlupınar, Küçükköy İmamhatip Lisesi bahçesinde 24 derslikli okul  yapılıyor. Belediyemiz, Temmuz ayına kadar 7 okulu bize teslim edecek. Protokal gereği şu anda ihalesi yapılmışlardan bahsediyorum. 2014’te 1000 dersliği aşmış olacağız. Böylece fiziki mekan sorununu büyük ölçüde aştık. Bir çok okulumuzda sınıf mevcudu 35’lere düştü. Hedefimiz hepsini 35’e düşürmek.

‘15 bin aile sosyal yardım başvurusunda bulundu’

Gaziosmanpaşa’da bir yıl içinde 15 bin ailenin Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na başvurduğunu belirten Kaymakam Seddar Yavuz, yapılan incelemeler sonunda 3 bin kişinin yardım almaya hak kazandığını söyledi. Sosyal yardım ekiplerinin yerinde yaptığı inceleme sırasında başvunruların sınıflandırıldığını ve buna göre aileler yardım yapıldığını kaydeden Yavuz, şu bilgileri verdi: Yaptığımız inceleme sonucunda 3 bin civarında aileye her ay yardım yapıyoruz. Bunlar içerisinde 350 ailemizin ekonomik şartları dada kötü olduğu için ayda  500 Tl olmak para veriyoruz. Yine  80 ailemizin ev kirasını ödüyoruz.  55 bin kişi genel sağlık sigortasından faydalanıyor.  65 yaş üstü ve engellilere de vakfımız bakıyor. 1500 kişi 65 yaşın üzeri maaşı, yaklaşık 2 bin kişi de engelli maaşı alıyor. Bu yıl 3 bin aileye 3 bin ton kömür dağıtacağız. Yıllık sosyal yardım bütçemiz yaklaşık 7 milyon lira civarında. aydınSes/ÖZEL