TRAFİK SORUNU:


Gop meydanı ve Küçükköy meydanı mutlaka trafikten arındırılacak halkın rahatlıkla gezebileceği bir alan haline getirilmesi için yeniden düzenlenmesi gerekecektir.
Bu meydanların ve trafik düzenlemesi uygulama yetkisi büyükşehir belediyesinde olmasına rağmen onların bu projeleri yapmaları konusunda her türlü girişimin kamuoyu baskısının yaratılması gerekiyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM:

Bu konu ilçemizin can alıcı ve en önemli konusu haline geldi.
AKP belediyesi vatandaşın kucağına bir ateş topunu atıverdi ve gitti.
Önümüzdeki on yıl GOP ilçesinin en önemli konusu kentsel dönüşüm olarak ilçe belediyesinin gündeminde kalmaya devam edecektir.
Bununla ilgili öncelikle AKP belediyesi ne yaptı nerelerde hatalar yaptı buna bakmak gerekecektir.
Hak sahibi vatandaşların haklarını almaları konusunda büyük yanlışlar ve adaletsizlikler yapıldı.
Hak alanların aynı ölçüler içinde haklarını almadıklarını görüyoruz.

Dönüşüm alanlarında dairene daire verilecek yaklaşımı içinde farklı uygulamaların olduğunu gördük.
Bunun için öncelikle CHP belediyeciliğinde haksızlığa uğrayan bu vatandaşlarla acil toplantı yapılacak haksızlıklar ve adaletsiz bölüşümler ortadan kaldırılacaktır.
Sarıgöl mahallesinde yapılan 735 konutun satış ve envarterleri tekrar gözden geçirilecek.
Kentsel dönüşüm alanlarında öncelikle hak sahibi işgalci -kavramı ortadan kaldırılacak.
Yıllardır orada oturduğunu ispat eden fakat imar aflarından dolayı gerekli yasal prosüdürü yerine getiremeyen ve adı işgalciye çıkan yurttaşlar da hak sahibi olarak değerlendirilecektir.

Kentsel dönüşüm alanlarında yüzde yüz mutabakat aranacaktır.
6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanunun acımasız ve gaddar yaklaşımlarına itibar edilmeden adil bölüşüm ve paylaşım sağlanacaktır.
Bu konuda belediye insiyatifi kullanılacak olup, cüzdan değil vicdan öne çıkarılacaktır.
Dönüşüm alanlarında yeni yapılan konutlarda taban oturması %40 geçmeyecek ve çok fazla yüksek binalar yapılmayacaktır.
Hak sahiplerinin hakları katlarla sağlandıktan sonra,minimum karla yapılma şartlarını kabul eden bir ihale anlayışı sergilenecek,bu yaklaşımda kat sayısının artmasını önleyecektir.
Kalan alanlarda mutlaka yeşil alanlar ve halkın günlük ihtiyaçlarını karşılayabileceği donatı alanları okul, ibadet alanlarının yapılmasına öncelik verilecektir.
Mahallede oluşan yeni kentsel dönüşüm mahallelerinde mutlaka mahalle kültürü korunacak ve mahallenin bakkalı , marketi, berberi ve yüz yıllardır gelen esnaf geleneği korunacaktır.
Yeni yapılan konutların belli alanlarında bu esnafın tekrar faaliyet göstermesine izin verilecek yeni yapılan sitelerin gettolaşmasına ve duvarlar ve tel örgüler içinde yaşam biçimine izin verilmeyecektir.
Yeni oluşan kentsel dönüşüm alanlarında yörede müteahhitlik yapan altı yüze yakın insanın dönüşüm alanlarında iş yapmalarının yolu açılacak.
Gerekirse onlara iş sağlamak için blok blok kat karşılığı yaklaşımı içinde iş yapmalarının yolu açılacaktır.
Bu alanlarda kartelleşmeden ziyade, kollektif çalışmanın yolu açılacaktır.

Böylelikle yeni oluşan kentsel dönüşüm alanlarından dolayı 600' e yakın müteahhit de mağdur edilmemiş olacaktır.
Dönüşüm alanlarında halkın eğlenmesi ve kültür ihtiyaçları için cep sinemaları ve yazın açık bahçelerde yazlık sinema alanları yapılacaktır.
Siteler arasında duvar ve tel örgü olmayacak ve belli uzaklılarda tiyatro yapılması için küçük sahneler kurulacak, halkın tiyatroya katılımı için amatör tiyatrolar teşvik edilecektir.
Bu alanlarda mutlaka yaşlıların ve emeklilerin çıkıp oturabileceği yaşlı evleri ve onların günlerini huzur içinde geçirebileceği resim, müzik ve el sanatlarına yönelik çalışmalar yapılacaktır.
Emeklilerin ve yaşlıların bende bir işe yarıyorum mantığını ve psikolojisini sağlayacak çalışmalar yapılacaktır.
Kentsel dönüşümde kesinlikle herkes mahallesinde oturacak ve sürgün olmayacaktır.

Kentsel dönüşümde müteahhit firmalar halkın gözü önünde açık şeffaf ölçüler içinde tercih edilecek ve adaletli hakkaniyet ölçüleri içinde tercihler yapılacaktır.
Dönüşüm alanlarındaki uygulamalar başlamadan önce halkın katılımı ve oluru alınacaktır.
Finansmanı sağlanmamış hiç bir projeye inşaat izni verilmeyecektir.

Dönüşüm alanlarında mahalle kültürü korunacak ve bu alanlarda istihdam sağlanacaktır.
Her projede çevre bilinci ve doğaya saygılı kendi kendine yeten binalar yapılacaktır.Bina içinde güneş enerji panelleri yağmur suyunun kullanımı için projeler geliştirilecektir.

Bölge içinde yoksulları koruyan insana insan diye bakan ırkçı, ayrımcı yaklaşımlardan uzak uygulamaların içinde olacağız.
Oluşan mahallelerin ırklar üzerinden bölünmesine izin vermeyeceğiz.

Oluşan kent modelinde zengin ve fakirin bir arada oturduğu ortak alanların beraber kullanıldığı kentsel dönüşüm projelerini savunacağız.
Zengin gettolarının oluşmasına zengin mahallesi fakir mahallesi ayrımını teşvik eden projelerden kaçınacağız.
Eğitim ve sağlık mutlaka siteler içinde çözülecek, ulaşım araçla değil yürüyerek yapılabilir mesafelerde olacaktır.
Pazar kurulması ve alış veriş kendi içinde mahalle kültürü içinde çözülecektir.

Bu yaklaşımlar içinde mağdurun yanında yoksulun ve ezilenin yanında yer alan sosyal belediyeciliği en üst düzeyde uygulayan kentsel dönüşüm içinde bir belediyeciliği gop ilçesinde hayata geçirmek için iktidar olamaya talep açmış bir şekilde 30 marta yol alıyoruz.
Bu yaklaşımlar içinde GOP ilçesinde AKP belediyesi henüz kentsel dönüşüm çalışması veya uygulaması adımı atamamış olup envarter çalışması ve vatandaş görüşmesi boyutunda yol almaktadır.

Bazı müteahhit firmalarla GOPAŞ üzerinden görüşmeler yapılmış olup ,CHP iktidarında bu görüşmeler ve müteahhit sözleşmeleri tekrar gözden geçirilecek, halkın çıkarına uygun olanlarla devam edilecek yanlış olanlarla tekrar görüşmeler yapılacaktır.
Bu ilişkiler içinde hiç kimse mağdur edilmeyecek, hiç kimsenin ekmeğiyle oynanmayacaktır.
Haksızlık iltimas varsa bunlar ortadan kaldırılacaktır.

EĞİTİM SORUNU.


Gop ilçesinin en büyük sorunu eğitim sorunudur.
Hala bazı mahallelerimizde okul yoktur.
Okullarımızda sınıflarımız elli altmış kişidir.
Bunun için mutlaka her mahalleye en az bir okul olmak kaydıyla nüfusa göre kişi başına en az iki metre kare alan olmak kaydıyla okul alanları yaratmak zorunda olduğumuzu biliyoruz.

Bunun içinde yıllardır özel idareyle ilçe belediyesi arasında sorun olan ve çözülemeyen okul alanlarının ilçeye kazandırılması çalışmalarının yapılması gerekiyor.
Önümüzdeki dönemde il genel meclisleri ve il özel idarenin bütün yetkileri büyük şehir belediyesine geçeceği için, bu çalışmaların ve ilçeye okul kazandırmanın daha kolay hale geleceğini de görüyoruz.

5393 sayılı belediye kanunu ilçe belediyesinin okul yapma ve eğitime destek verme konusunda bir engel teşkil etmediğini de biliyoruz.
Bu konuda Şişli belediyesinde Mustafa Sarıgül nasıl bir eğitim çalışması yapmış ve başarılı olmuşsa aynı modeli GOP ilçesinde de uygulamak bizim en başta görevimiz olacaktır.
Çünkü bir ülkenin ileri gitmesi mutlaka eğitimden geçmektedir.
Sosyal demokrasi de eğitimli nesiller içinde hayat bulacağı için biz sosyal demokratların birinci önceliği eğitim olacaktır.

SAĞLIK SORUNU:

Aslında Gop ilçesinde sağlık sorununun özel hastaneler ve Karayolları mahallesinde yapılan devlet hastanesiyle bir mesafe alındığını kabul etmeliyiz.
Biz CHP olarak on yıldır belediye meclisine gelen bütün hastane plan tekliflerine olumlu oy kullandık ve hastanelerin yapılmasını teşvik ettik.
Bundan sonrada sağlıkla ilgili her türlü özel sektör ve devlet yatırımını teşvik etmek adına CHP belediyesinde her türlü destek verilecektir.

KÜLTÜREL SORUNLAR:


Mahallelerimizin en büyük sorunlarından bir tanesi kültürel sorunlardır.
Bunun için yeni dönüşüm alanların da ve dönüşmeyen mahallelerde cep sinemaları ve her mahallede küçük tiyatro sahneleri ve halk evleri açılması için alan yaratılacaktır.
Vatandaş televizyon başından çekip alınacak kültür faaliyetlerinin içine çekilecektir.
Dayanışma ve tanışma kaynaşma bu tür kültür faaliyetleriyle teşvik edilecektir.
Mahallelerde oluşan küçük tiyatro sahnelerine ülke tiyatrosunda söz sahibi olan sanatçıların oynamaının yolu açılacaktır.
Ülkemizde tiyatro son yıllarda gerilemiş olup olanlarda zengin kesimlerin gittiği oyunlar olarak kalmıştır.
İlçemizde nasılki halkın yüzde sekseni deniz görmemişse, %90 ı da tiyatro görmemiştir.
Bundan dolayı tiyatro sadece zengin kesimin ve olanakları olan kesimin seyir alanı olmaktan çıkartılarak dar gelirlilerinde seyredebileceği bir alan haline getirilmesi gerekiyor.
Bunun için, CHP belediyeciliğinde halk için sinema, halk için tiyatro ön plana çıkarılacaktır.

AÇILAMAYAN YOLLAR:

Mevcut imar planlarımızda yol göründüğü halde belli işgaller ve yanlış yapılaşmalardan dolayı açılmayan yollar vardır.
Bu yollar açılacak ve yol güzergahı üzerinde imar uygulaması yapamayan parsellerin inşaat yapması sağlanacaktır.

BÜTÇENİN REEL HALE GETİRİLMESİ.


AKP belediyeciliği yıllardır ayağı yere basamayan bütçeler yapmıştır ve yapılan bütçelerin gerçekleşme oranı %65 i geçmemiştir.
Bundan dolayı gerçekçi bütçeler yani gelir kalemleriyle gider kalemlerinin eşitlendiği halkın çok önemli sorunlarına dönük bütçe uygulamasına geçilecektir.
Hayalci uçuk kaçık projeler yerine halkın sorunlarına dönük ve sıkıntılarını çözen bir bütçeyi uygulamak sosyal demokrat belediyeciliğin halkla birlikte halkın gücü kadar bütçe uygulamalarına dönülecektir.Halkın ödeyemeyeceği vergilerin bütçe kalemleri içinde yer alması önlenecektir.
Gerçekçi projeler halkın elinin yüreğinin değdiği projeler ve gerçekçi bütçeler öne çıkarılacaktır.

BELEDİYE HİZMETLERİNİN ŞEFFAFLAŞMASI:

Belediye başkanlık odası halkın kolay ulaşabileceği bir konuma giriş katına alınacak ve bütün görüşmeler kapılar açık yapılacaktır.
Başkanlığın dışında ihale komisyonu toplantısı sesli yayınla meydanlardaki bilboardlara verilecek, ihalelerin yapılması halkın gözü önünde olacaktır.
Meclis çalışmaları televizyondan ve meydanlardaki bilboardlardan naklen yayınlanacaktır.
Encümen toplantıları meydanlardan seyredilecektir.
Belediyenin bütün çalışmaları açık şeffaf hale getirilecektir.
Meclis toplantı tutanakları ve meclis üyelerinin konuşmaları bütün muhtarlıklara ve sivil toplum örgütlerine ulaştırılacaktır
.Belediye başkanı çok önemli işi olmadığı sürece belediye meclis toplantılarına katılacaktır.

DÖRT MEVSİM GİRİŞ YOLLARI:


İlçenin ilk giriş yollarına dört mevsimde yeşil kalan ağaçların dikileceği de GOP ilçesine girdiğinde herkesin farkedeceği giriş yolları yapılacaktır.
Bu yolar Bereç, Eyup, Sultangazi girişi şeklinde düzenlenecektir.
Bunun için on beş yirmi yaşına gelmiş yetişkin ağaçlar dikilecek herkes GOP ilçesine girdiğinde herkes farkı farkedecek.

KADIN SIĞINMA EVİ:

5393 sayılı yasanın emrettiği şekilde ne kadar ihtiyaç varsa o kadar sığınma evi yapılacaktır.
AKP belediyesi yıllardır bu konuyu dikkate almamış ve ihmal etmiştir.
Bizim ilçemizde kadınların sorunları diğer ilçelere göre daha fazladır.

HAYVAN BARINAĞI


Bu konuda mutlaka adımlar atılacak ve ilçedeki hayvan severler bir araya getirilerek onlarla birlikte projelerin nasıl yapılacağı tartışılacak ve onların önerileri doğrultusunda hayvan barınakları kurulacaktır.
AKP belediyesi yıllardır hayvanları yok saymış ve bu konuda hiç bir çalışma yapmamıştır.

SOKAKLARIN YEŞİLLENDİRİLMESİ:

Her sokakta apartman önüne veya dükkan önüne bir ağaç dikilecek bu ağaç oranın esnafına veya apartmana zimmetlenecektir.
Sulaması bakımı apartman yönetimi tarafından yapılacak.
Belli bir süre sonra bütün sokakların yeşillendirilmesi sağlanacaktır.
Halkın sokağına sahip çıkma bilnci ve ağaç sevgisi sorumlulukla birlikte teşvik edilecektir.

EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİM:


Evlenmek isteyen çiftler nikah müracaatı yaptığında, belli bir süre evlilik öncesi eğitimden geçirilecek veya bu eğitime katılamaycaksa onların aydınlatılması için kısa dönemli anında bilgi sunumu yapılacaktır.
Çünkü ilçemizde evlilik yaşları çok küçük olduğu için evlenecek çiftler birlikte yaşamın nasıl olacağı konusunda bilgi sahibi olmadan evlilikler yapıldığı için büyük dramların ve geçimsizliklerin yolu açılmaktadır.
Bundan dolayı mutlaka evlilik öncesi eğitim akademik boyutta yeni çiftlere verilecektir.

MÜDÜRLÜKLERİN AZALTILMASI VE BAZI MÜDÜRLÜKLERİN BİRLEŞTİRİLMESİ:


Belediyemizin 18 müdürlüğü,507 çalışanı,(91 sözleşmeli,256 memeur,160 daimi memur) mevcut.
Bunların bazılarının verimli olmadığı ve bu müdürlüklerin daha verimli olması için mutlaka küçülmesi ve daha verimli hale getirilmesi gerekecektir.

YAŞLILARIN VE MUHTAÇLARIN BAKIMI:


Evde kalan ve muhtaç yaşlı yurttaşların belediyede sağlık birimine anında ulaşması için irtibat düğmeleri, acil yardım düğmeleri konulmalı yaşlı ve muhtaç kişiller anında sağlık birimlerine ulaşabilmelidir.
Yeni dönüşüm alanlarında yaşlı ve emekliler için sosyal duyarlıklı projelerinin hayata geçirildiği fiziki alanlar yapılacaktır.
Dönüşüm alanlarında barınmanın yanında sosyal ihtiyaçlarda göz önünde bulundurulacaktır.

YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLLARI:

Her mahallede tartan pistli yürüyüş yolları yapılacak.
Amatör spor teşvik edilecek.
Her mahallede bir adet bisiklet kulanım sokağı kurulacak ve bisikletler belediye tarafından tedarik edilecek.
Sokakta sadece yayalar ve bisikletler olacak.
Mahallenin çocuk ve geçlerin bisiklet kullanımı teşvik edilecek, kullanım için herhangi bir ücret alınmayacaktır.

KURBAN KESİM ALANLARI:

İlçenin mevcut kurban kesim alanı daha modern hale getirilecek kurban için çeşitli illerden gelen yurttaşların yatma ve barınma sorunları aynı alanda daha insani şartlarda gerçekleştirilecektir.

CAMİLERİN BAKIMI:

ilçemizde bulunan 89 tane caminin mülkiyeti ya derneklerde ya da şahıslar üzerindedir.
CHP belediyeciliğinde camilerin temizliği, bakımı belediye tarafından yapılacak olup,ayrıca camilerin mülkiyet devrinin diyanete yapılaması için çalışmalar yapılacaktır.
Camilerin depreme dayanıklılık testleri yapılacak çürük binalar ve minareler depreme dayanıklı hale getirilecek.

HER MAHALLEYE TAZİYE EVİ:


İnsan yaşamında doğum ne kadar gerçekse ölümde o kadar gerçek.
Cenaze sonrasında örf adetlerimiz gereği taziyeler ve baş sağlığı ziyaretleri olmakta ve evler küçük olduğu için insanlar üst üste sırt sırta evlere doluşmakta ve taziye ziyaretleri çok sağlıksız hale gelebilmektedir.
Bundan dolayı belediyenin her mahallede mülkiyeti belediyede olan arsalar üzerine kadınların ve erkeklerin ayrı ayrı kabul edildiği taziye evleri yapılacaktır.
Birinci gün hizmetler belediye tarafından karşılanacak olup, taziye gününü uzatmak isteyen aileler ikinci günden itibaren masrafları kendi karşılayacaktır.
Böylece daha sağlıklı taziye evi ortamları oluşturulmuş olacaktır.

GOP MEYDAN DÜZENLEMESİ:


GOP meydanındaki alış veriş merkezi ve uyduruk kültür merkezi binası yıkılacak yerine daha modern ve halkın faydalandığı,sinemaların,halk evlerinin ve sivil toplum örgüt derneklerinin bir arada olduğu alanlar yaratılacaktır.
Atatürk heykelinin önünden çıkan bir kişi yürüyerek inmeden çıkmadan doğrudan belediyeye girecek,kot farkları ortadan kaldırılacak.
Meydan tamamen yayalaştırılacaktır.
Kot farkından ortaya çıkan belediye önündeki alan yeni kullanımlara açılacak.
Halkın kullanması için yüzme havuzları ve halk hamamları yapılacaktır.
CHP binası önünden Berece kadar olan alan düz bir alan haline getirilecek tamamen halkın kullanımına açılacaktır.
İlçe Belediyesinin yetkisi dahilinde yirmi kata kadar yükseklik yakalamak mümkündür.
Şu anda törenlerin yapıldığı Atatürk heykeli de bu alanın tam ortasına bir yere taşınacaktır.

HER MAHLLEYE GIDA KONTROL LABAORUTAVARI:

Mevcut sağlık ocakları içinde bu tür hizmetlerin yapılması için ön alımlar yapılacak olup su ve gıda kontrolleri yapılacaktır.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN TEK ÇATI ALTINDA TOPLANMASI:

Meydan düzenlemesi içinde yeni yapılacak belediye binası içinde ön binada çok fazla kullanılabilir yeni alanlar çıktığı için buralarda ilçenin önemli sivil toplum örgütlerini toplamak mümkün.
Onların sosyal faaliyetlerini daha sağlıklı ortamlarda yapabilmesi için CHP belediyesi sivil toplum örgütleriyle belediye içinde el ele kol kola çalışmaların içinde olacaktır.

BELEDYE ÇALIŞANLARININ EĞİTİMİ:

Yılda en az iki kere çalışanların ruhsal fiziksel ve sosyal rehabilatasyonu için çalışmalar yapılacaktır.
Bunun için akademisyenlerden ve psikologlardan yardım alınacak,özellikle halkla ilişkilerde memurun halka davranışları konusunda eğitimden geçirilmesi sağlanacaktır.

NOSTALJİK TELEFERİK:

Yıldız tabya ve Yeşil pınar arsında işleyen ve metro hattına geçişin sağlanacağı nostaljik teleferik hattı kurulacaktır.

SARNIÇLAR KURULMASI:

Mevcut parkların yaz boyunca kolay sulanması için ve yağmur sularıyla dolabilecek sarnıçlar kurulacaktır.
Önümüzdeki yıllarda suyun ne kadar önemli olduğunu bildiğimizden dolayı bu sistemlerin apartmanlarda da kurulması ve yağmur sularının apartman depolarında toplanması için projeler geliştireceğiz.

OTOPARK SORUNU:

ilçemizin en büyük sorunlarından biriside otopark sorunudur.
Yıllardır belediyeler büyükşehir otopark yönetmeliğine dayanarak ücret alındığı halde otopark yapılmamıştır.
Bundan dolayı yıllardır otopark paraları başka amaçlarla kullanılmıştır.
Bunun çözümü için kentsel dönüşüm alanlarında otopark sorunu olmayacak fakat mevcut binaların olduğu mahallelerde otopark alanları yaratılması için özel sektör katılımlı otopark alanları yaratılmalıdır.
Bunun için öncelikle mevcut yeşil alanların altında olmadı ada bazında planlar teşvik edilerek mahalleye dönük otoparklar yapılmalıdır.
Belediyelerin aldığı otopark paralarının amacı dışında kullanıldığı alanlar neresidir ve neden otopark için kullanılmamıştır geriye dönükte sorgulanmalıdır.

BODRUM KATLARIN İSKAN EDİLMESİ:


Şehircilik balkanlığının kararıyla bodrum katlarda daire yapılmasının önündeki engellerin kaldırılması için çalışma yapılmalıdır.
Arazide kot yoksa bodrum katlar kottan açığa çıkmıyorsa daire yapılamaz kaydı bulunmaktadır.

BELEDİYE ÇALIŞANLARI:

CHP iktidarında hiç kimsenin ekmeğiyle oynanmayacak,kılık kıyafetiyle uğraşılmayacak,herkes işini kanunlar çerçevesinde yaptığı sürece çalışamaya devam edecektir.
Bizler yuva yıkmaya değil yuva yapmaya geliyoruz,bizler sorun yaratmaya değil sorun çöz meye geliyoruz.

HUKUK İŞLERİ:

Vatandaşın sürekli olarak danışacağı soracağı,sorunlarına çözüm üreteceği daraldığında sığınacağı bir hukuk danışma merkezi kuracağız.
Vatandaş daraldığında bunaldığında bu masadan doğrudan veya iletişim yoluyla da ulaşabilecek.
Mümkün olduğu sürece belediyeyle vatandaş hukuk alanında karşı karşıya gelmememsi için sürekli diyalog sonuna kadar diyalog yolu açık tutulacaktır.
Her olayda ve her sorunda vatandaşın çıkarları ön planda tutulacaktır.

İMAR MÜDÜRLÜĞÜ UYGULAMALARI:

Belediye 2009 yılında 2000 adet inşaat temel ruhsatı verirken,2012 yılında 478 adet temel ruhsatı vermiştir.
Bölgemizde 12 mahallenin kısmen de olsa (%34 civarı yani 400 hektar alanda riskli alan kararı inşaatların ve müteahhitli sektörünün bitmesine neden olmuştur.
Daha öncede değindiğimiz gibi 600 e yakın müteahhit mağdur edilmiştir.
Bu konu mutlaka çözüme kavuşturulacak riskli alan kararları 12 mahallede birden değil de adım adım uygulamaya konulacak,ayrıca mağdur olan müteahhit sektörü de dönüşüm projelerinin içinde olacaktır.
İmar müdürlüğünde dosyaların hızlı çıkması için memur teşvik sistemi getirilecek ve çok çalışanın ilave ücret aldığı bir düzeni kuracağız.
Ayrıca e devlet üzerinden alınabilecek evraklar doğrudan memur tarafından alınacak ve vatandaşın zaman kazanmasına yardımcı olunacaktır.

YEMEK VE AŞ DAĞITIMI

Bu konuda mutlaka köklü çözümlere gidilecek olup ihtiyaç sahibi aileler sağlıklı ve bilimsel ölçülerle tespit edilecektir.
Mağdur ve yoksul ailelere yemek dağıtımı yerine onların yoksulluklarının istismarı, onurlarının incinmesini önlemek için günlük yemek ihtiyacına denk gelecek para yardımı banka hesaplarına her ay yatırılacaktır.
İnsanların mağduriyet üzerinden siyaset yapılma yolu kapatılacaktır.
Bu gün itibarıyla her gün 1000 aileye günlük yemek dağıtılmaktadır.

ÇÖP TOPLAMA:

Çöp işi taşeron firma tarafından yapılmaktadır ve belediye bütçesinde önemli bir yer tutmaktadır.
Çöp ihale bedeli 35.500.000 liradır.
Bu rakamın içinde çöp toplama ve 1750 sokağın süpürme işi de dahildir.
Çöp işinde çalışan taşeron işçileri köle düzeninde çalışmaktadır ve ortalama 800 lira civarında aylık almaktadır.
Bir çoğunun sosyal güvencesi yoktur ve bu konu belediyenin en can alıcı meselesidir.
CHP iktidarında çöp ihalesi geldiğinde taşeron işçilerinin köle düzeni içindeki çalışma şartlarının düzeltilmesi için birinci önceliğimiz olacaktır.
Çalışan emekçi mutlu değilse ilçe mutlu olamaz şiarıyla bu konuda temizlik işçilerinin çalışma şartlarını düzenlemek en önemli görevimiz olacaktır.

PAZAR YERLERİ:

Pazarların kurulduğu cadde ve sokaklarda ilk anda radikal çözümler görünmüyor.
Yıllardır AKP iktidarı belediyenin elindeki arsaları sattı ve boş alan ve pazar yeri olabilecek yerleri imara açtığı için bu konuda radikal tek çözüm park olan yerlerin altında kapalı pazar yerleri yapılması konusunda çalışmalar yapabiliriz.
Pazarın kurulduğu günlerin dışında da mahale halkı otopark olarak kullanabilir.

MÜLKİYET DURUMU:


Gop ilçesinde 25.104 tapu toplamda 142.285 kişinin adına kayıtlıdır.
İlçede oturan nüfusun %28 i mülk sahibidir,bir taşınmazı vardır.

KENT KONSEYİ:

İlçenin önemli karar ve projeleri belediye meclisine gelmeden önce mutlaka Kent konseyinde tartışılacak ve kent konseyinden karar çıktıktan sonra belediye meclisine getirilecektir.
Katılımcı ve halkın söz sahibi olduğu belediyecilik yapılacak kent konseyi toplantıları meydan bilboardlarından yayınlanacaktır.