Salon: Palaiper Monza
Hakemler: Karin Zaharcova (Çek Cumhuriyeti), Philippe Vereecke (Fransa)
İtalya: Lo Bianco 5, Del Core 4, Anzanello 5, Costagrande 4, Piccinini 4, Gioli 4 (Leonardi 4, Ortoloni 4, Ferretti 4, Bosetti 4)
Türkiye: Neriman 6, Bahar 7, Neslihan 6, Gözde 7, Eda 7, Özge 7 (Gülden 5, Esra 6, Asuman 6, Polen 5, Güldeniz 5)
Setler: 25 - 21, 26 - 28, 16 - 25, 25 - 22, 9 - 15
Süre: 25, 31, 22, 27, 11 (116 dakika)

Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda B Grubu'ndaki son maçında grup lideri İtalya'yı 3-2 yenen A Milli Takım, Play-Off turu'na yükseldi.
İtalya karşısında şampiyonadaki kader maçına çıkan Türkiye, gruptan çıkmak için gerekli iki seti aldı ve İspanya'nın rakibi oldu. Maçta kritik setleri getiren isimler Bahar Toksoy ve Eda Erdem oldu.
Karşılaşmaya Neslihan-Eda-Gözde-Özge-Bahar-Neriman altısıyla giren Türkiye, ilk dakikalarda çok etkili gözükmedi. Neslihan Darnel'in sakatlığı nedeniyle fazla etkili olamadığı bu sette, Gözde ve Neriman da Azerbaycan maçındaki hücum etkinliğine ulaşamayınca pasör Özge'nin tek seçeneği orta hücumlar oldu. Burada Bahar'la sayılar çıkaran Türkiye, özellikle Piccinini ve Gioli'yi durduramayınca seti 25-21 kaybetti.
İkinci sete de çok iyi giremeyen Türkiye, buna rağmen Neriman ve Neslihan'ın etkinlik kazanmasıyla setten kopmadı. Son sayılara girilirken rakibin hücum silahlarını durduran ve Bahar Toksoy'la kritik bloklar yapan Filenin Sultanları çekişmeli seti 28-26 kazandı.
Üçüncü sette baştan itibaren üstünlüğü ele alan milli takım, özellikle Eda Erdem'in üst üste bulduğu ace'lerle skorda avantaj sağladı. İkinci teknik molaya önde giren Türkiye, son sayıları çok iyi oynadı ve yine Eda Erdem'in bu kez bloklarla topladığı sayılarla rahatladı. İtalya bu dakikalarda setten düşerken, 25-16'yla seti alan Türkiye, tur atlamayı da garantiledi.
Dördüncü sete iyi başlayan ise İtalya oldu. İlk teknik molayı 8-5 önde geçen İtalyanlar, grup birinciliğini garantilemelerine rağmen oyun disiplininden kopmadılar. İkinci teknik molaya da 16-14'le üstün giren İtalya, bu sette özellikle bloklarda üstündü. Türkiye'de Neslihan yerini Polen'e bırakırken, sakatlık geçiren Özge'nin yerine de Asuman oyuna dahil oldu. Son sayılarda konsantrasyonu iyice yitiren Türkiye, altı sayıya kadar geriye düştü. Ancak İtalya'nın basit hataları milli takımı sete geri soktu. Son sayılarda iki tarafta da yedek oyuncular oyuna girerken, karşılıklı sayılar sonucu seti kazanan 25-22'le İtalya oldu.
Final setinde çok iyi başlayan Türkiye, Neriman'ın üstün performansı ve karşı tarafta Piccinini'nin hatalarıyla öne çıktı. Gioli'nin oyunuyla toparlanan İtalya, buna rağmen ilk bölümü 8-5 geride geçmekten kurtulamadı. İkinci bölümde de iyi oyunu sürdüren Türkiye, Esra Gümüş'ün de katkı vermesiyle seti 15-9, maçı da 3-2 kazandı.
Filenin Sultanları 27 Eylül Salı günü İspanya ile karşılaşacak.