FETÖ konusunda sapla saman o kadar çok birbirine karıştıki,bu işi ülkenin çözmesi belki on yıllarını alacak.

Oysa suç ve fikir konusundan yola çıkılmış olsa hiç bir sorun kalmayacak.

1990 yılına kadar fikir düzeyinde ''Ben komünistim'' demek,her herhangi bir kitapla veya yayınla yakalanmak sürünmenin,hapse girmenin nedeniydi.

Daha sonra 141-142.maddeler kaldırıldı,ceza hukuku ona göre düzenlendi komünist partisi kuruldu, tabelası asıldı Komünizm fikir düzeyinde suç olmaktan çıktı.

İşte FETÖ olayında on binlerce insanı basit sebeplerden dolayı hapislere atmak her gün herkesi FETÖ'cü diye suçlamak bu ülkeyi yıllarca yoracak bir tartışmadır.

FETÖ'yü fikir düzeyinde kabullenmek ne demek?

FETÖ'yü savunmuş olduğu fikir basitçe tarif edersek siyasal İslamdır ve motivasyon kaynağı ise Kurandır.

Bu durumda Kurandan esinlenerek fikir yürüten yüzlerce tarikat ve cemaat bu gün istedikleri gibi konuşabiliyorlar ve bundan dolayıda tutuklanan bir kişi yok.

İŞİD gibi eylemci ve terörü savunan İslamcı gruplar hariç.

FETÖ' de fikir düzeyinde savunduğu ilkeleri belirlemeli o fikir etrafında demokrasi içinde ''Ben varım'' diyebilmeli.

FETÖ terör örgütü denilince 15 temmuzda kim silahlı eylem yapmışsa, kim o gün o yapıya destek olmuşsa, onlar fikir düzeyindeki bir siyasi akımı silahlı eylem dönüştürmekten yargılanmalıdır.

Maalesef siyasal İslamcılar özellikle FETÖ savunucusu milyonlarca insan sindikleri, kayboldukları için ''Bizim savunduğumuz fikrin ana damarı Kurandır bunu suç sayamazsınız'' diyen bir tane yürekli cesur birisi çıkmadı.

Bu gün bir çok siyasi yapı fikir düzeyinde Fethullah Gülen'le birlikte olmuştur ve fikir düzeyinde destekte olmuşlardır.

Bu fikir düzeyinde kalacak faaliyetlerin suç olmasının önündeki engeller kaldırılmalı, hala yürekli savunucuları varsa ki ben sanmıyorum çıkmalı ''Ben fikir özgürlüğü anlamında FETÖ örgütünün bir parçasıyım'' diyebilmeli.

Bu yapıldığı taktirde Sayın R.T.Erdoğan'da AKP'de ve de diğer siyasi yapılarda de bu olayı tez zamanda gündemlerinden düşürecek, ülkenin boş yere enerjisinin yok edilmeside ortadan kalkmış olacaktır.

En son olay sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklaması gündeme düştü. ''FETÖ'nün siyasi ayağının başı Erdoğan'dır'' dedi.

Dedi dedi de bir sonuç çıkacak, bir yere gidecek bir düşünce değil çünkü sonuç almak mümkün değil.

Yıllardır söylerim bir kez daha söyleyeyim, bu ülkenin en yürekli, en cesur ve de fikir ve eylem düzeyinde en kararlı yapısı komünistler ve sosyalistler olmuştur.

Hiç bir zaman korkmamış, yılmamış,sinmemiş fikirlerini ölüme ve işkenceler rağmen savunmuşlardır.

Haydi FETÖ'yü altmış yıl savunan yürekli yiğitler çıkın ortaya ''Esin kaynağımız Kurandır, biz bir fikir kuruluşuyuz, eylemci FETÖ'cüler kınıyoruz, silah tutan, adam öldürenler Türkiye Cumhuriyeti'ne meydan okuyanlar en ağır şekilde cezalandırılsın'' diyerek düzenin içinde STK olarak devam edeceğiniz beyan edin.

Haydi yürekli FETÖ'cüler yıllarca savunduğunuz hoca efendinizi ve esin kaynağı fikirlerini demokratik platformda savunmanın yolunu açın, ülkeyi rahatlatın.

Sizin yanınızda,yakınınızda,kıyınızda,köşenizde,yemeğinizde,okulunuzda,bankanızda olmaktan dolayı hapse düşen, işini kaybeden ve de toplumsal itibarını kaybeden yüz binlerce yurttaşımızda rahat etsin, nefes alsın.Haydi hodri meydan.