Şampiyonlar Ligi'nden men edilen Fenerbahçe CAS'a itirazda bulunacak.

Fenerbahçe, futbol takımının UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılamaması ile sonuçlanan sürece ilişkin olarak CAS nezdinde kulübü temsil etmek ve hukuki süreçleri başlatmak üzere Avukat M. Emin Özkurt ve Jean Louis Dupont ile görüşmelere başlandığını açıkladı.

Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:

Kulübümüzün, 2011/2012 sezonu Şampiyonlar Ligi’nden ihraç edilmesi ile sonuçlanan gelişmelerle ilgili olarak, yasal süreci yürütmek üzere, Av. M. Emin ÖZKURT ve Av. Jean-Louis Dupont tarafından çalışmalara başlanılmasına karar verilmiştir. Bu noktada, Kulübümüzün önündeki hukuki yollardan biri Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) başvurulması seçeneğidir.

Bilindiği üzere, Avrupa boyutu olan futbol uyuşmazlıkları konularında, CAS’ın yetkili hukuki mecra olduğu bizzat UEFA tarafından kendi Ana Statüsü ile tespit edilmiştir. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak biz de, UEFA’nın bu yaklaşımıyla paralel bir şekilde, CAS’ın Futbol Ailesi bakımından yetkili hukuki mecra olduğunu düşünmekteyiz ve UEFA’nın bu yaklaşımına riayet etmekteyiz. Bu nedenledir ki, içine sürüklendiğimiz sorunun Futbol Ailesi bünyesinde çözülmesi gereken bir mesele olduğu kanaatini taşıdığımızı da kamuoyunun bilhassa dikkatine sunarız.

Kulübümüzün, özellikle usul hukuku bakımından yapılan yanlışlar sonucu haksız bir netice ile karşı karşıya kalmış olduğu bir gerçektir. Bu haksız neticenin oluşmasında rol almış ilgili tüm futbol idari organlarına karşı, önümüzdeki yasal seçenekleri kararlılıkla değerlendireceğimizin bilinmesini isteriz.

Hal böyle iken, taraftarlarımızın özelikle yürütülmekte olan hukuki süreci göz önüne alarak, ilgili kurumlara karşı demokratik olmayan ve hukuki sürece zarar verecek her tür eylem ve söylemden kaçınmaları gerektiğini önemle hatırlatırız.

Saygılarımızla,
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ