Suriye'deki iç savaşta iki bacağını birden kaybeden Suriyeli genç Ahmet Fariz, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in desteğiyle protez bacaklarına kavuştu.

2 yıldır yürüyemeyen genç, protez bacaklar sayesinde artık yürüyebilecek olmanın sevincini yaşıyor. Ahmet Fariz, 2 yıl önce Suriye'de yaşanan iç savaşta, uçaktan atılan bir bomba sonucu iki bacağını da kaybetti. Fariz, daha sonra tedavi için Suriye'den Gaziantep'teki mülteci kampına getirildi. Bir ve dört yaşındaki çocukları ve eşiyle birlikte konteyner kentte yaşayan Fariz'e, burada protez tedavisi uygulandı. Ancak, Fariz, yapılan operasyon sonrasında uyum göstermediği için protezlerini kullanamadı, 1.5 yıl tekerlekli sandalyeye mahkum yaşayan Fariz'in yardımına Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir yetişti.

BAŞKAN DEMİR, KAMP ZİYARETİNDE GÖRDÜ

Geçtiğimiz Aralık'ta Gaziantep'te mülteci kamplarına ziyarette bulunan heyette yeralan Mustafa Demir, Fariz'in durumunu görmüş ve ardından Nizip kampında kalan Ahmet Fariz'in evine de misafir olmuştu. Kararı bu ziyarette alan Başkan Demir, "Ahmet Fariz'in o durumunu görünce orada Nizip Belediye Başkanımızla beraber ziyaret etmiştik. Orada durumunu görünce annesi, babası ve eşiyle bir konteyner evde kalıyordu. Kendi aramızda Nizip Belediye Başkanı ile konuşurken böyle bir destek verebileceğimizi söyledik" dedi. Başkan Demir, "Biz oradan döndükten sonra yaklaşık 15-20 gün sonra da Ahmet Fariz bize geldi. İki aylık bir rehabilitasyon döneminden sonra da şu anda rahatlıkla protezlerini kullanabilecek duruma geldi, Evinde ilk ziyaret ettiğimizde döşeğin üzerinde otururken yanında hanımı, çocukları, annesi, babası özellikle annesinin o duruşu, bakışları hiç gözümüzün önünden gitmiyor. Çaresiz bir duruş var" diye konuştu. Demir, "Şimdi de karşımızda ayakta durmuş olması hakikaten çok memnun etti. Geçmiş olsun diyoruz. Kendi bacaklarının yerini tutmasa bile netice itibariyle ihtiyaçlarını görecek. Hayatının konforunu olabildiğince idare edebilecek, yönetebilecek bir hale geldi" dedi.

ÇOCUKLARIM BENİ İLK KEZ AYAKTA GÖRECEK

Protez bacaklara kavuşan Ahmet Fariz ise, "Yardımcı olan herkese çok çok teşekkür ediyorum. Durumum çok güzel. Yürüyebiliyorum, dışarı çıkabiliyorum. Ağrılarım yok, sızılarım yok. Şimdi ailemin yanına gidiyorum. Çok mutluyum. Çocuklarım iki sene sonra böyle beni ayakta görecekler. Sevincimi nasıl anlatabileceğimi bilemiyorum. Kalbim duracak gibi, çok mutluyum" diyerek sevincini dile getirdi.