ÖZGÜR Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği'nin (ÖZGÜR-DER) öncülüğünde Fatih Camii avlusunda toplanan bir grup, Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam cezasının onanmasını protesto etti. Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR-DER) öncülüğünde akşam saat 21.00 sıralarında Fatih Camii avlusunda toplanan yaklaşık 100 kişilik bir grup, "Darbeciler Mursi'yi yargılayamaz" ve "Katil Sisi Katil Esed" pankartları açtı ve "Zalimler Allah'a hesap verecek", "Zalimler için yaşasın cehennem", "Türkiye'den Mısır'a direnişe bin selam", "Mısır halkı yenecek tankı", "İslami hareket engellenemez" sloganları attı.

Ardından İhvan-ı Müslimin Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Eşref Abdülgaffar, gazetecilere açıklama yaptı. Muhammet Mursi'nin zindanda değil, Allah ile birlikte olduğunu söyleyen Abdülgaffar, "O, idamı beklememekte, O şehadeti beklemektedir. O, çocuklarından ayrı, ama salihlerle şehitlerle nebilerle birliktedir" dedi.

“ŞUAN DEMOKRASİDEN BAHSEDENLER, DEMOKRASİYE EN UZAK OLANLARDIR"

Aldülgaffar sözlerine şöyle devam etti; "Muhammed Mursi, Biltaci, Şatır ve diğer kahramanlar, ordunun eliyle zindanlara konuluyor. Bu ordu, Camp David Antlaşması ile yetiştirilen, beslenen bir ordudur. Bu, Amerika tarafından yetiştirilen beslenen ordudur. Ve kendini besleyenleri razı etmek için bugün, Müslümanları, bu kahramanları zindana atmaktadır. Biz dünyada adaleti beklemiyoruz. Şuan demokrasiden bahsedenler, demokrasiye en uzak olanlardır. İzzet, onurdan bahsedenler, izzet ve onurdan en uzak olanlardır. İlkelerden, değerlerden bahsedenler, ilkelere ve değerlerden en uzak olanlardır. Ama biz, durduğumuz yerde durmayacağız, çabalarımızı sonuna kadar sürdüreceğiz."

“TÜRKİYELİ MÜSLÜMANLARDAN İKİ TALEBİM VAR"

"Siz, Türkiyeli müslümanlardan, Fatih'in torunlarından iki şey talep edeceğim. Birincisi, bu ülkede sesi en çok çıkması gereken sizsiniz. Bu toprakların gerçek sahibi sizsiniz. Sakın ama sakın sesinizi alçaltmayın, sesinizi kısmayın. Sizden ikinci talebim, o mücahitler için, o müslümanlar için dua etmenizdir. Ramazan gelmektedir, mübarek Ramazan ayında dualarınızda onları unutmayın. Namazlarınızda, ibadetlerinizde, gece kıyamlarınızda onları unutmayın. Onlara dua edin, umulur ki dualarınız Allah katında sizin şefaatçileriniz olur"

Abdülgaffar'ın ardından konuşan ÖZGÜR-DER Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay, konuşmasının ardından protesto için gelenlerle birlikte dua etti. Yapılan açıklamaların ardından grup olaysız dağıldı.

(FOTOĞRAFLI)