Fatih Belediyesi geleneksel hale getirdiği bayram namazı sonrası kahvaltı, çorba ve simit ikramına bu bayram da devam etti. Fatih, Süleymaniye, Yavuz Selim, Sümbülefendi ve Sultanahmet Camilerinde bayram namazı sonrası toplam 15 bin kişiye kahvaltı ve çorba ikramı yapıldı.

Ramazan ayı boyunca Fatih’te iftar sofralarında 120 bin kişiye iftar veren Fatih Belediyesi, Bayram Sabahı da ilçenin 5 büyük camiinde vatandaşlara kahvaltı çorba ve simit ikramında bulundu. Fatih Camii’nde 4 bin kişiye kahvaltılık Süleymaniye, Yavuz Selim, Sultanahmet ve Sümbül Efendi Camilerinde ise namazdan çıkan cemaate toplam 15 bin kap çorba ikram edildi.



Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’de bayram namazı sonrası vatandaşlarla tek tek bayramlaştı. Demir, vatandaşların Ramazan Bayramını kutlayarak, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde geçirmesi temennisinde bulundu. Demir, geleneksel hale gelen bayram namazı sonrası çorba ikramı programıyla vatandaşların bir araya gelerek birlik ve beraberlik içerisinde bayramlaşmalarını sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Başkan Mustafa Demir, "Ramazan Bayramı dayanışmanın, birlik ve beraberliğin bir göstergesidir. Bayramlar, manevi ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulandığı bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, paylaşımların en üst seviyede yaşandığı günlerdir. Bayramda tüm bu güzelliklerin yaşanması temennisiyle, tüm halkımızın Ramazan Bayramı'nı kutluyorum" dedi.