Fatih Belediyesi, bilgi sistemlerine üzerine yapmış olduğu çalışmalardan dolayı ‘Yerel Yönetimlerde Coğrafi Bilgi Sistemleri’ alanında ödüle layık görüldü. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin elinden ödülü aldı.
Fatih Belediyesi, bilgi sistemlerine yönelik yapmış olduğu yatırımlardan dolayı ‘Yerel Yönetimlerde Coğrafi Bilgi Sistemleri’ alanında ödüle layık görüldü. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü’ etkinliğine katılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ödülü Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin elinden aldı. Ödül töreni sonrasında ise Bakan Özhaseki, Fatih Belediyesi’nin standını ziyaret ederek Başkan Mustafa Demir’den Coğrafi Bilgi Sistemleri alanında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgisayar üzerinden bilgi aldı.



“Ülkenin menfaatine dönüştürülebilecek çalışmalardan bir tanesi”

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ödülün kendileri için çok anlamlı olduğunu belirterek, “ Bugün aldığımız ödül coğrafi bilgi sisteminin yerel yönetimlerde başarılı uygulanmalarına yönelik bir ödüldü. Coğrafi bilgi sistemi ve bizim yaklaşık 10 yıldır üzerinde çalıştığımız, kendimize özgü modeller geliştirdiğimiz ama aynı zamanda diğer kamu kurum ve kuruluşları ile de online çalışabildiğimiz önemli bir uygulama. Bizim diğerleri ile mukayese edildiğinde başarılı olmamızın temel nedeni; projenin kendisi bize ait. Açık kaynak koduyla yapıyoruz ve bütün kodlar Fatih Belediyesine ait. Böyle baktığımızda gerçekten zaman ve mekan verilerinin bilgi ve iletişim teknolojisi ile bir araya getirilip vatandaş ile ülkenin menfaatine dönüştürülebilecek çalışmalardan bir tanesi. Aslında gözle görünmeyen, bakıldığında hizmet etmek durumunda olduğumuz insanlar tarafından da çok fark edilmeyen ama hizmetin kalitesinin artması, olağanüstü hızlı karar vermek ve uygulama, şeffaflık, sorgulanabilirlik, paylaşım ve bilgilerin güncellenmesi açısından bir yerel yönetimin olmazsa olmaz projesi. Bu anlamda Türkiye genelinde bine yakın belediyelerin içerisinde coğrafi bilgi sistemini en iyi şekilde kullanılma ödülünün Fatih Belediyesi’ne verilmiş olmasından dolayı çok memnunuz.” diye konuştu.