Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir bu yıl 36.sı düzenlenen maraton koşusuna katıldı.

Türkiye'de düzenlenen en önemli spor organizasyonlarından olan 36. Vodafone İstanbul Maratonu'nun en büyük koşusu olan 42 kilometre 195 metrelik maraton, Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın saat 09.00'da verdiği startla başladı.

Start noktasında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demiri Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği AŞ (Spor AŞ) Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ile milletvekilleri de yer aldı.

36. Vodafone İstanbul Maratonu'nda erkeklerde Faslı atlet Hafid Chani birinci oldu. Kadınlarda ise Etiyopyalı Amane Gobena birinci oldu.

I Maratonda atletler, Boğaziçi Köprüsü'nü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarımdan Beşiktaş'a inip, sahil yolunu izleyip Karaköy'e ulaşıyor. Galata Köprüsü'nden sonra Eyüp'e yönelecek maratoncular, Feshane'den sonra dönüş yaparak Unkapanı üzerinden Yenikapı'ya indiler. Bakırköy'den yapılan dönüşle sahilden Gülhane Parkı'na kadar uzanan parkur, parkın içinden geçerek Sultanahmet'e çıktı.

Atletler, Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarının toplantı ve spor merkezi olan "At Meydanfnda, Sultanahmet Camisi'nin giriş kapısı ile Mısır Dikilitaşımın arasında yarışı tamamladılar. 36. Vodafone İstanbul Maratonu'na bu yıl 118 ülkeden sporcular kayıt yaptırdı. Maraton, 15 ve 10 kilometre koşulara 25 bine yakın atletin katıldığı belirtildi