Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul’daki üniversitelerin öğrenci konsey başkanları ve temsilcileriyle bir araya geldi.

Başkan Demir ve öğrenci konsey başkanlarının buluşması Fatih Belediyesi Topkapı Sosyal Tesislerinde gerçekleşti.

Üniversiteli gençlerle tek tek ilgilenen Başkan Demir, gençlerle bir araya gelmekten büyük keyif aldığını ve bu buluşmaları sık sık yaptığı belirterek başladığı konuşmasına özel hayatından kesitler sunarak devam etti.

Kendi öğrencilik yıllarında yaşadığı sorunları ve bu sorunlara rağmen başarılı olmak için neler yaptıklarını anlatan Başkan Demir, bugün artık o sorunların birçoğunun sorun olmaktan çıktığını ve gençlere sorunlardan yılmamalarını gerektiğini öğütledi.

Buluşmaya katılan öğrenci konseyi başkanları da YÖK dahil hiçbir kurumun kendilerini muhatap almadığını, hiçbir yere davet edilmediklerini ve fikirlerinin alınmadığından yakınarak; Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in davetini çok anlamlı bulduklarını ve yardımcılarıyla birlikte tam kadro kendilerini ağırlamasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Hep birlikte yenen yemeğin ardından Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, konuklarına yaptıkları hizmetler ve çalışmalar hakkında kısa kısa bilgiler verdi. Başkan Demir’in sunumundan sonra belediyeciliğin aslında hiçte düşündükleri gibi olmadığını gördüklerini ifade eden öğrenciler, Başkan Demir’i soru yağmuruna tuttular.

Öğrenciler başkan Demir’e, sokakta yaşamak zorunda olanlar için ne gibi çalışmalar yapıldığını, belediyeciliğin sokak temizlemekten mi ibaret olduğunu, Restorasyonların neden uzun sürdüğünü, Kültürel faaliyetlerin duyurulmasındaki eksiklikleri ve kentsel dönüşümle ile ilgili Fatih’te ne gibi çalışmalar yapıldığı gibi sorular sordular.

Samimi bir sohbet ortamında geçen programda Başkan Demir bütün sorulara samimiyetle cevap verdi. Başkan Demir, temizlik işlerinin bir belediyenin olmazsa olduğunu belirterek ‘ sadece sokakları temizleyerek de belediyecilik yapamazsınız. Temizlik belediyelerin olmazsa olmazlarıdır. Biz her gün 2 bin sokağı süpürüyoruz. Hem de aynı sokağı birkaç defa. Türkiye’de yer altı konteynerlarını en çok, en düzenli ve en randımanlı kullanan belediye Fatih Belediyesi. Çünkü aylarca fizibilite çalışması yaptık, biz sokaklarıma caddelerimize uygun mu, insanlarımız alışabilir mi diye. Çok şükür şuan da verimli bir şekilde kullanıyoruz’ dedi. Fırsat buldukça gençlerle biraya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Demir, Başkan Demir, belediyenin kültürel faaliyetlerinin duyurulması konusunda daha hassas olacakları konusunda öğrencilere söz verdi.

Gece, hep birlikte çektirilen fotoğrafın ardından sona erdi.