Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bahçeşehir Üniversitesi, Hükümet Liderlik Okulu Yerel Yönetimler Akademisi programı çerçevesinde öğrencilerle bir araya geldi.

Akademinin 3. Hafta programına katılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ‘Belediyelerde Yönetişim’ konusunda bir sunum yaptı.

Bahadır Sungur’un moderatörlüğünü yaptığı programda öğleden önceki oturuma katılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, 10 yıldır başkanlığını yaptığı Fatih Belediyesi’ndeki yönetim ve yönetişim işleyişi hakkında bilgi verdi.

Demir, konuşmasına görseller eşliğinde yönetimin evrelerinden başlayarak yönetim ve yönetişimin günümüze kadar değişerek ve gelişerek gelişi hakkında bilgi vererek başladı.

Başkan Demir, yönetimin, 1880- 1930 yılları arasına klasik dönem, 1930- 1950 yılları arasına neoklasik dönem 1950 yılından günümüze kadar olan dönemine ise modern ve postmodern olarak yönetim dönemi olduğunu belirterek başladı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, yönetimin bilimsel bir kavram olduğunu ve 5 bin 500 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayarak ‘ Yönetim, insanların hak ve özgürlüklerinin artmasıyla yönetimde gelişerek günümüze geldi. Yönetim kavramı bilimsel dönem öncesi ve insanlık tarihi kadar eskidir. İnsanın yönetimde üretimde iletişimde etkisi artmaktadır. Terazinin bir kefesinde insan varsa diğer kefesinde şehir vardır. Ama ikisinde de yönetim ve yönetişim vardır’ dedi.

Başkan Demir, hayatın her alanında olduğu gibi belediyecilikte de yönetişimin büyük önemi olduğuna dikkat çekerek, ‘Gönlünüzde ve kalbinizde ne varsa bu bir şekilde sızar ve ortaya çıkar. Bu yüzden doğru olmak zorundasınız. Sizin gönlünüzde ne varsa milletin ekranına o yansır. En iyi bilgelik doğru olmaktır’ dedi.

Başkan Demir’e sunumun ardından teşekkür plaketi verildi.