CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Yüksel Kaya, düzenlediği kahvaltı programında yerel medya mensupları ile bir araya geldi. Yüksel Kaya toplantıda aday adaylığını ve gerekçelerini açıkladı.

Yüksel Kaya "Sosyal ve ekonomik adelet, demokrasinin ve çoğulculuğun temel aldındığı bir toplumda, insan olmanın eşitlikçi olmanın ve vidanı var etmenin ilk şartıdır. Gerçek demokrasi, insanlığın sosyal ve ekonomik eşitliği ile var olur. Bu açıdan yoksulluğun yok edilmesi, halkın temel maddi ve kültürel ihtiyaçlarını rahatça karşılayabileceği bir sosyal refah toplumunun yeniden yaratılmasını savunmaktayım. 

İşçilerin memurların ve diğer tüm emeğiyle geçinenlerin iş koşullarının tümüyle iyileştirilmesi; güvencesiz, esnek çalışma sistemlerinin, taşeron sistemlerinin kaldırılması, iş cinayetlerini sıfırlayan politika ve düzenlemelerin geliştirilmesi, sosyal güvence, emeklilik, tatil, kreş ve doğum izin haklarının tanınması ve genişletirilmesinden yanayım.

Bana göre eğitim; laik bilimsel, parasız ve kamusal olmalıdır. Bunun anında sağlık; parasız, rahat ulaşabilir, nitelikli tam donanımlı olmadır. Son olarak üretilen artı değerin gelişmiş ülke standardına eşit dağıtılması gerektiğini savunmaktayım. Neoliberal ekonomi politikalarına tamamen karşıyım.

Bütün bu ilkelerin ışığında partililik bilinciyle CHP'nin çıkarlarını en üstte tutarak halkın örgütlülüğünü savunur ve örgütlenme önündeki engellerin kaldırılması için mücadele ederim.

İşte bu bilinçle, milletin vekili olmaya adayım. " Şeklinde konuştu.

Yüksel Kaya, bu işe doğru yerden, tabandan, yerel basınla ve örgütle başladığını söyledi. Kensinin İstanbul'a kamyon kasasında geldiğini, geçerken boğaz köprüsünü görmediğini, gecekonduda büyüdüğünü ve halkın, hak arayanların her zaman yanında olacağını ifade etti.