Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, 15 Temmuz kanlı darbe girişiminden bu yana vatan nöbeti tutan Eyüplü vatandaşlara, "Eyüp Sultan Milli İrade Nöbet Beratı" verdi.

Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan, 7 Ağustos Pazar günü Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde demokrasi nöbetlerinin 10 Ağustos Çarşamba gününe kadar uzatıldığını söyledikten sonra vatandaşlar vatan nöbetlerini son emire kadar tutmaya devam etti. Başkomutanın talimatı üzerine Türkiye'nin genelinde olduğu gibi Eyüplüler de Eyüp Sultan Meydanı'nda demokrasi nöbetlerini son güne kadar sürdürdü.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği kanlı darbe girişiminden bu yana Eyüp Sultan Meydanı'nda vatanı ve namusu için nöbet tutan Eyüplülere "Eyüp Sultan Milli İrade Nöbet Beratı" vererek teşekkür etti.

Başkan Aydın, "Hainler tarafından vatandaşların üzerine kurşunlar yağdırarak şehit edildiği darbe girişimine karşı ilk saatlerden itibaren binlerce Eyüplü meydanları ve sokakları doldurarak tek yürek oldu. Vatanına, bayrağına, inancına, demokrasisine, geleceğine, çocuklarının geleceğine sahip çıktı. O günden bu güne de sabah namazlarına kadar uyumayıp vatan nöbeti tuttu. Bu milli irade nöbet beratı da şerefli Eyüplülerle gurur duyduğum için bir teşekkür belgesi olarak veriyorum." dedi.

Eyüp Sultan Meydanı'ndaki son Milli İrade nöbetine gazeteci yazar Cem Küçük, Diriliş Postası Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk, Tek Rumeli Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Baykal da katıldı.