Eyüp Belediyesi'nin ödüllü projelerinden Simurg 2016-2017 eğitim yılının yeni sezonu düzenlenen bir törenle açıldı.
Eyüp Belediyesi tarafından 5-25 yaş arası çocukları ve gençleri sınava değil hayata hazırlanmasınu amaçlayan ve AK Parti 5’inci Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda ‘Özel Jüri Ödülüne’ layık görülen Simurg Projesi'nin 2016-2017 yılı eğitim sezonu düzenlenen törenle açıldı.

Güzeltepe Gençlik Merkezi'nin bahçesinde düzenlenen simurg yeni eğitim yılının açılış töreninde konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Biz göreve geldiğimiz zaman özellikle gençlere ve çocuklara özel önem vereceğimizi söylemiştik. Simurg her geçen gün büyüyen ve gelişen bir proje haline geldi. Yüzlerle söylediğimiz öğrenci sayımızı bugün artık binlerle hitap eder hale geldik. Bu sene bilgi evlerimizde 4 bin civarında öğrencimiz eğitim görecek. Her geçen gün büyüyen bu projemiz Başbakanımız tarafından da ödüllendirilmişti. Bu programda sonra Ali Kuşçu Uzay Evi olarak da inovasyon dalında ödül aldık. Bütün bu ödüller yaptığımız işlerin doğru olduğunu, yapılan çalışmaların faydalı olduğunu gösteriyor. İnşallah bu çalışmalarla Eyüp’te pırıl pırıl gençler yetişmeye devam edecek.” dedi.



EĞİTİME GENİŞ ALANDA DESTEK

Gençlerin ve çocukların eğitimlerini geniş alanda desteklediklerini söyleyen Başkan Aydın, “Bizim eğitim alanında geniş çaplı çalışmalarımız var. İlkokul öğrencilerimizin kırtasiye desteğinden lisedeki öğrencilerin üniversiteye geçiş desteğine, Bilgi Evlerinde 30 civarında atölyelerdeki yaygın eğitim modelimize, yaz ve kış kamplarımıza, spor takımlarının kurulmasına ve malzeme desteğine kadar birçok alanda destek oluyoruz. Yani gençlerimizin ve çocuklarımızın hem fiziksel hem de ruhsal anlamda gelişmelerini sağlayacak, yaygın eğitime fayda sağlayacak bütün argümanları oluşturmaya ve desteklemeye devam ediyoruz." diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Başkan Aydın, protokol üyeleri ve öğrenciler 30 tane güvercini, Simurg'u temsilen havaya uçurdu. Başkan Remiz Aydın’ın uçurmak istediği güvercinin uzun süre uçmayarak elinde durması renkli görüntüler oluşturdu.