Eyüp Kaymakamlığı ve Eyüp Belediyesi, Eyüplü şehitlerin yakınlarına ve gazilere bir akşam yemeği verdi.

Eyüp Belediyesi, Ensari Konağı Sosyal Tesisleri’nde, şehit aileleri ve gaziler için bir akşam yemeği programı düzenledi. Yemeğe, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın yanı sıra, Eyüp İlçe Kaymakamı Abdullah Dölek, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, Eyüp İlçe Jandarma Karakol Komutanı Sadık Tatar, Eyüp'ten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Şahin, Eyüp Müftüsü Muammer Ayan, Eyüplü şehit yakınları ve gaziler katıldı. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, davetlilerin masalarını gezerek, vatandaşları tek tek selamlayarak hasbihal etti.

“TAŞIDIĞIMIZ BU GURURU NASIL ANLATACAĞIMI BİLMİYORUM”

Eyüp Cami müezzini Davut Şensoy'un Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra konuşma yapan şehit akrabası Durdu Hızarcı yaptığı konuşmada: ''Taşıdığımız bu gururu nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Şehitlerimiz sayesinde burada buluştuk. Ben temmuz ayını hiç sevmiyorum. Annemi 10 Temmuz da kaybettim. Kardeşim Şehit Mehmet Çatal'ı 2 Temmuz 1995 de kaybettim ve sonrasında 15 Temmuz'u gördüm. Büyüklerim bu temmuz ayını takvimlerden çıkartalım mı? Temmuzun sıcağı bizim acılarımızın yanında hafif kalıyor. Bizi buluşturdukları için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Şehidim bir gün rüyamda bana dedi ki: '' Ben sizi görüyorum. Siz beni görmüyorsunuz.'' Onun hep yanımızda olduğunu biliyorum. Biz Allah'ın verdiği bu candan razıyız. İnşallah Allah'ımda bizden razı olur.'' cümlelerine yer verdi.



“NE KADAR ŞÜKRANLARIMIZI İFADE ETSEK AZDIR”

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ise;
" Çok değerli şehit aileleri ve gaziler, hepinizi öncelikle sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum. Esasında belli aralıkla bir araya geliyoruz. Her şeyden önce bizi bir araya getiren ortak noktamız şehitlerimizden Allah razı olsun. Bir insanın en değerli varlığı canıdır ve onlar en değerli varlıklarını sizler için, bizler için, milletimiz için ve tüm gelecek nesiller için feda ettiler. Ne kadar şükranlarımızı ifade etsek azdır. Onların emanetleri olan sizlerinde mertebeleri aynıdır diye düşünüyorum. Gerek devletimiz, gerek belediyelerimiz, gerek milletimiz aynı açıdan değerlendiriyor. Şehitlerimiz ve şehit ailelerimiz bir bütündür. İnşallah milletimiz ferasetini basiretini her daim koruyacak reflekslere sahiptir. Çok kıymetli bir vatanda yaşıyoruz. Biz birliğimiz ve beraberliğimiz devam ettirdiğimiz sürece bu vatanımız Allah'ın izni ile her daim bize cennet olmaya devam eder. Devletimiz, belediyemiz ve kaymakamlığımız her daim sizlerin emrinde ve hizmetinde olmaya devam edecek.'' diye konuştu.

Eyüp Belediyesi Ensari Konağı Sosyal Tesisleri'nde Eyüplü şehit yakınları ve gaziler için verilen akşam yemeği, Eyüp Müftüsü Muammer Ayan'ın duası ile son buldu.