Huzurun Başkenti olarak bilinen Eyüp Yeşilpınar'da 50-60 kişilikbir grup havai fişek pompalı tüfek ve taşlarla rasgele sağa sola saldırdı.

Edinilen bilgiye göre 4 gün önce asker uğurlanmasında 2 kişinin bıçakla yaralanmasının ardından Gazi Osman paşa bölgesinden gelen bir grup Yeşilpırda terör estidi. Güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğu Yeşilpınar'a Karadeniz Sokak üzerinden Havai fişek Pompalı tüfelerle rasgele atış ederek sloganlar eşliğinde saldıran grup Muhtar Camii sokağa geldiğinde bir internet kahveye bir kasaba ve içinde insanların dolu olduğu çağ ocağına saldırıp camlarını kırmışlardır.

Kendileriyle görüştüğümüz vatandaşlar;
Artık huzurun Başkenti olarak bildiğimiz Eyüp'ün mahallesi olan Yeşilpınarımızda huzur kalmamıştır. Bir haftada aynı gru üçüncü kez saldırdı. Eğer mahalleden bir grup karşılık verse büyük felaket yaşanırdı. Grup gelirken sağa sola kaçarak canımızı zor kurtardık.


5 10 plisten başka hiç bir yetkili gelip burada ne oluyor demiyor. Olaylar olmadan önlem alınabilirdi. Biz vatandaşlar olarak canve mal güvenliğimiz olmadığından dolayı çok tedirginiz. Meydana gelen hasarın karşılanmasını talep ediyoruz. Önlem alınmazsa bu olaylar artarak devam etmesinden endişeleniyoruz.

Yeşilpınar'a ivedi olarak Polis merkezi kurulmasını istiyoruz. Bu olayları yapanların yakalanarak gereğinin yapılmasını istiyoruz; diyerep taleplerini bildirdiler. Olayla ilgili soruşturma sürüyor

Halil Aydın (Özel haber)