Otakçılar Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne hayırseverlerin katkılarıyla mescit yapıldı. Açılış merasimine Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, Eyüp Müftüsü Muammer Ayan, Okul Müdürü Rüştü Özker ile sivil toplum kuruluşları, mahalle sakinleri ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Otakçılar Anadolu İmam Hatip lisesi Okul Müdürü Rüştü Özker, mescidin yapımı hakkında bilgi verdi. 160 metrekare kız, 150 metrekare erkekler için bölümleri bulunan mescidin 50 metrekarelik alanı da kız ve erkek şadırvan ile ayakkabılıklardan oluştuğunu söyleyen Özker, “Mescitler, mihrap, minber, vaaz kürsüsü, müezzin mahfili, abdest alma yerleri, alttan ısıtma ve ses sistemiyle mahalle sakinlerimizle Cuma namazlarının da kılınabileceği modern bir camii görünümündedir” dedi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da törende yaptığı konuşmada, “Çocuklarımıza gençlerimize elbette ki yetişkinlerimize eğitimi önceliyoruz. Benim açımdan önemli. Mescit açılışında olmak beni mutlu etti. Bu çalışmaların hayırseverler tarafından örnek olacağına inanıyorum, bereketli sonuçların çıkacağına inanıyorum, mescit çalışmasında katkılarda bulunan emeği geçen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.