2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programında konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Eğitim camiası bizim için çok önemli. 15 Temmuz'da gördük. 15 Temmuz milletin iradesinin ortaya çıktığı bir gün olarak anılmalı." dedi.

Eğitim öğretim yılı başlamasıyla yurt genelinde yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen bugün ders başı yaptı. İlk ders gününde Eyüp Alibeyköy Ortaokulu'nda 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programı düzenlendi.
Programa Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın yanı sıra Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, ilçede bulunan okulların müdürleri, 15 Temmuz gazilerinden Eyüp Anadolu Lisesi öğrencisi Adviye Gül İsmailoğlu ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

EĞİTİM CAMİASININ ÖNEMİNİ 15 TEMMUZ'DA GÖRDÜK

Kürsüde yaptığı konuşmada öğrencilere ve öğretmenlere yeni eğitim öğretim döneminde başarılar dileyen Başkan Remzi Aydın konuşmasına şöyle devam etti: "Her yıl olduğu gibi çocuklarımız ve gençlerimiz için bu yıl da eğitim desteği vermeye devam edeceğiz. Eğitim camiası bizim için çok önemli. Bunu 15 Temmuz'da da gördük. 15 Temmuz milletin iradesinin ortaya çıktığı bir gün olarak anılmalı. Darbeye teşebbüs eden asker kılıklı teröristlere bu milletin tüm kahraman fertleri derslerini verdi. Bu millet geçmişine, geleceğine milli ve manevi değerlerine sahip çıktı."

LİSELİ GAZİ ADVİYE: CUMHURBAŞKANIMIZIN ÇAĞRISI İLE SOKAĞA ÇIKTIM


Düzenlenen programa misafir öğrenci olarak katılan 15 Temmuz gazisi Adviye Gül İsmailoğlu, o gece yaşadıklarını kürsüde anlattı. 14 yaşındaki gazi Adviye, "Yeni eğitim öğretim yılı hepimize hayırlı olsun. 15 Temmuz gecesi ailemle birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile sokağa çıktım ve Saraçhane Parkı'na gittik. Askerlerin orada barikat kurduğunu gördük. Dışarı çıkarken vatanı korumak ve darbeci askerlere engel olmak amacı ile çıkmıştık. Ateş açtıklarını göre göre üzerlerine yürüdük. Daha sonra askerlerin ateş açması sonucu birçok kişi ile birlikte ben de sırtımdan vuruldum ve hastaneye kaldırıldım." şeklinde konuştu.

ŞEHİT VARANK'LA AYNI HASTANEDEYDİK

Adviye Gül İsmailoğlu hastanede yattığı müşahade odasında Prof.Dr. İlhan Varank'ın da yaralı halde bulunduğunu belirterek, "Yattığım odada Prof.Dr. İlhan Varank da vardı. Şehit oldu. Gerek ailem gerek öğretmenlerim gerek büyüklerim beni vatan sevgisi ile büyütmüşlerdi. Dışarı çıktığım için asla pişman değilim. Tekrar olsa tekrar yaparım. Şimdi yapmamız gereken ise artık eğitim öğretimimizi en iyi şekilde tamamlayıp vatana millete yararlı bireyler olmak ve bu vatana hizmet etmektir." dedi.
Programın devamında öğrenciler, 15 Temmuz şehitleri ile ilgili şiirler okudu. 15 Temmuz kalkışması ve şehitlerle ilgili konular anlatıldığı program sonunda ise Şehit Ömer Halisdemir'i anlatan belgesel izlendi.