Eyüp Sultan Meydanı’ndaki temsilcilik binasının açılışına, Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, Eyüp Müftüsü Dr. Muammer Ayan, Ak Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, Eyüp eski belediye başkanı Ahmet Genç, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım katıldı.

İHH Eyüp Temsilciliği Sorumlusu Halil Şengül’ün evsahipliğinde düzenlenen, gönüllüler ve yardımseverlerin de büyük ilgi gösterdiği açılış, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açılışta bir konuşma yapan Bülent Yıldırım, Eyüp Sultan’a temsilcilik açmaktan çok mutlu olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

“Vakfın ilk günlerini hatırlıyorum, elimizde sadece bir ajandamız vardı. Ama Allah nasip etti bugün 140’tan fazla ülkede okullarımız var hastanelerimiz, su kuyularımız var. Şu anda Türkiye’de 130’uncu derneğimizi açıyoruz. Bunların bir kısmı temsilcilik şeklinde. Allah’a şükürler olsun. Dünyada 500’den fazla dernek oluştu. Beraber çalıştığımız ise çok daha fazla derneğimiz var. Aliya İzzetbegoviç’in dediği gibi Bosna’daki zaferin kazanılmasında sivil toplum kuruluşlarının etkisi çok büyük.“

İHH olarak dünyada 50 bin yetime baktıklarını aktaran Yıldırım, dünyada resmi olarak 210 milyon yetim bulunduğunu, bu sayının 400 milyon civarında olduğunu tahmin ettiklerini belirterek “Bakın Eyüp’te bir temsilciliğimiz kuruldu. Artık siz de Eyüp ilçesindeki bütün yetimlere ulaşmak zorundasınız. Bu sorumluluğu sizin de sırtınıza yükledik” dedi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da, açılışta yaptığı konuşmada, dünyanın neresinde olursa olsun bir mazlumun, bir mağdurun durumuna el atmanın bizim medeniyetimizin inancımızın bir gerekliliği olduğunu ifade ederek “Bu anlamda gerek resmi kuruluşlar, gerek sivil toplum kuruluşları çok güzel çalışmalar yapılıyor. Bu bir medeniyet yolculuğudur” diye konuştu. Aydın, ilk temsilciliğin ilçeye açılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, hayırlara vesile olmasını diledi.