EYÜP Kemerburgaz'da, kontrolden çıkarak önce yol kenarında bulunan reklam tabelasına çarpan hafriyat kamyonu, balıkçı restoranının otoparkındaki iki araca vurduktan sonra restoranın mutfak bölümüne girdi. Kazada, restoran çalışanı Okan Al (29) hayatını kaybetti. 

Kaza, Kemerburgaz Mithat Paşa Mahallesi, Selanik Bulvarı üzerinde saat 19.00 sıralarında meydana geldi. Göktürk yönüne giden Ergün Öncü yönetimindeki 34 LDT 86 plakalı hafriyat kamyonu, kontrolden çıkarak, önce yol kenarında bulunan reklam tabelasına çarpıp devirdi. Hızını azalmayan kamyon, yol kenarındaki balıkçı restoranının otoparkında bulunan 2 araca çarptıktan sonra, restoranın mutfak bölümüne girdi. O sırada mutfakta çalışmakta olan 29 yaşındaki Okan Al adlı işçi, kamyonun çarpması sonucu araç ile duvar arasına sıkıştı.

Ağır yaralı olarak Gaziosmanpaşa'daki Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Okan Al, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kamyon sürücüsü Ergün Öncü de araç içinde sıkışırken, çevredeki vatandaşlar durumu hemen polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri kamyon sürücüsünü sıkıştığı yerden çıkardı. Sürücü hastaneye kaldırıldı.

BELEDİYE BAŞKANI OLAY YERİNDE

Kazanın ardından Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Gazetecilerin sorusu üzerine kısa bir açıklama yapan Aydın, “Bu bölgede yoğun bir hafriyat çalışması var. Şoförün bir anlık dalgınlığından kaynaklanan bir kaza gibi duruyor ama, tabii Emniyet birimlerimiz gerekli soruşturmayı yaptıktan sonra kazanın gerçek mahiyetini öğreneceklerdir. Emniyetimizin alması gereken tedbirler varsa, muhtemelen bu konuda bir çalışma yapacaklardır. Bu konuda daha önce bir çalışma yapılmıştı ama, eksiklikler varsa herhalde onlar tamamlanır" dedi. 

Balık restoranına giren hafriyat kamyonu olay yerine gelen iş makinesi yardımıyla çekilirken, polis ekipleri de kazayla ilgili soruşturma başlattı.