Sinoplular Eyüp Feshane’de düzenlenen Tanıtım Günleri’nde biraraya geldi.

Sinop Tanıtım Günleri programının açılışına, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin ilçe başkanları ve Sinoplular katıldı.

Feshane’de gerçekleşen organizasyonda Sinop yöresine ait tarihi, kültürel ve sosyoekonomik ürünler tanıtıldı. Sinopluların yanı sıra İstanbullular da Sinop Tanıtım Günleri etkinliğine büyük ilgi gösterdi.

Eyüp Feshane’deki tanıtım günlerinin açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sinop’a turizm ve geçmişte yaşanan hatıralar bakımından birçok insanın gitmek istediğini inandığını belirterek, “Son 12 yıldan beri bu ülkeyi yöneten hükümetimiz çok şeyler yapmıştır. Ondan öncekiler ne yaptı fazla bilmiyorum ama ve hükümetimiz yapmaya devam edecektir. Çünkü hükümetimizin Sinop’tan alacağı yok, bizim Sinop’a borcumuz var.” dedi.

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger de, “Bütün Sinop’un tarihi, turizmi, kültürü folkloru, coğrafyası ile İstanbul’dayız. İstanbullularla mutluluğumuzu paylaşmaya geldik. Bugün sadece bir kuple Sinop’u tanıtıyoruz, devamı Sinop’ta diyoruz. Öncelikle Sinoplulara ve daha sonra bütün Karadenizlileri İstanbul’da bekliyoruz” dedi..


Tanıtıma gelen İstanbullular Sinop yöresine özgü yemeklerden ve aynı yöreye ait çeşitli el işlerinden aldılar. Etkinlikte ayrıca Sinoplu düşünür Diyogen’i temsil eden figür çok ilgi çekerken, Sinop tarihinde önemli yer tutan Seyid Bilal Hazretleri, Kral Mitridat ve Emir Tayboğa figürleri sergilendi.

Erfelek ilçesinde bulunan Tatlıca şelaleleri, Boyabat ilçesinde bulunan Bazalt Kayalıkları, Sinop Tarihi Cezaevi’nin maketleri sergilendi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yerel motifleri sergilenen Sinop ve ilçelerinin stantlarını gezerken kentin geleneklerini yansıtan figürlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.