Eyüp Belediyesi, Hz. Mevlana’nın 741. Vuslat Yılı nedeniyle çok özel bir program düzenledi. Eyüp Kültür Sanat Merkezi’mizdeki programa Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve ailesi ile Eyüplüler katıldı.

Hüseyin Özer ve Murat Top’un hazırladığı programda, Hüseyin Fahreddin Dede’nin Acemaşiran Mevlevi Ayin-i Şerifi icra edildi.
Âyân Musiki Topluluğu ve Sema Heyeti tarafından sunulan gösteriler büyük beğeni topladı. Programı izleyenler için ayrıca “Türk Kültüründe Mevlevilik Sembolü” konulu bir de sergi düzenlendi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, programda yaptığı konuşmada, tasavvuf felsefesinin büyük alimi Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi "düğün gecesi" olarak adlandırdığı ölümünün 741'inci yılında Eyüp Sultan’da andıklarını belirterek şunları söyledi: “Şeb-i Arus vuslat gecesi, düğün gecesi, Hz. Mevlana ölümü düğün gecesine benzetmiş. Çok yerinde bir benzetme. Esasında her kul her insan yaşadığı ömür kadar belki rabbinin huzurundan ayrı kalıyor.. Bu bir andır. Bir ömür ya da yaradılıştan ahirete kadar geçen süre içerisinde çok az bir süre içerisinde çok az bir zaman dilimidir. Esas olan kulun rabbinin yanında olmasıdır. Ölümü anlatırken ölüm bana göre otobanda giden bir insanın on dakikalık bir çay molası için bir konaklama tesisine girmesi, bir dünya hayatıdır. Tekrar konaklama tesisinden otobana girmesi onun ahiret yolculuğudur. Öncesi ve sonrası insanın rabbi ile olan beraberliğidir. O on dakikalık konaklama tesisinde geçen süre esasında insanın dünyadaki yaşamıdır. Ben dünya yaşamını buna benzetiyorum. Burada tabii sema gösterisi var. Esasında sema dünyadaki yaşamımızın belki bir bütünüdür. Bu devranda dönmektir. Hayatı hissetmektir…”

Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek de Şeb-i Arus programını düzenleyen Eyüp Belediyesi’ne teşekkürlerini sundu.