İstanbul Eyüp Sultan'da bayram namazı sonrası 46 şehit için 46 kurban kesildi.

Eyüp Sultan Camii’nde kılınan bayram namazından sonra 46 kurbanlık koç kesilerek şehit yakınlarına teslim edildi. Kesilen etlerini teslim alan şehit yakınları ise "Son iki aydır şehit haberlerini duyduğumuzda ciğerimiz parçalanıyor. Bu akan kanın durmasını istiyoruz. Ateş düştüğü yeri yakar artık başka ocaklara ateş düşmesin. Şehit yakınları olarak bizlerin unutulmaması güzel bir şey. Bir nebze de olsa mutlu olduk" dedi.

Eyüp Belediyesi tarafından organize edilen 46 şehit için 46 kurban etkinliğinde konuşan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Vatan şehitlerimizin aileleri ile birlikte mübarek Kurban bayramında dualarımızı yaptık. Onlar bu vatan için şehadet şerbetini içtiler. Eyüplü 46 şehidimizi bu vesile ile bir kez daha saygı ve minnetle andık. Ruhları şad olsun. Dileğimiz bundan sora hiçbir aileye ateş düşmesin. Eyüp Belediyesi olarak her zaman şehit ailelerimizin yanındayız" diye konuştu.
Eyüp Belediyesi aynı zamanda kurbanların kesimi ve dağıtımı sırasında ise yaklaşık 5 bin kişiye kavurma, özbek pilavı ve ayran ikramında da bulundu.