Çırçır mahallesindeki Nihal Sokak sakinlerinin sorunları çözülüyor. AK Parti İlçe BaşkanıSüleyman Aykaç ile Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın yaptığı girişimler sonucu gelinen noktada bu alanın yeşil alandan çıkarılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi nezdinde çalışmalar başlatıldı.

Gazetemize demeç veren Belediye Başkanı Remzi Aydın, ‘ burası 2005 yılında konut alanında kalıyormuş.2012 yılında İBB tarafından Akşemsettin planları yapılırken yanlışlıkla yeşil alana alınmış. Biz de bu mağduriyeti ortadan kaldırma amacıyla büyükşehir beledi başkanımızla görüştük ve durumu anlattık. O da sağ olsun mağduriyetin ortadan kaldırılmas talimatını verdi.

Şimdi büyükşehir işlemlere başladı. Kısa bir süre içinde inşallah bu alan yeşil alandan çıkarılıp vatandaşımızın hak sahipliği gerçekleşecektir. Bu şekilde ilçemizdeki henüz devam eden tapu ve mülkiyet sorunlarını teker teker çözmeye devam edeceğiz.’ şeklinde konuştu.

Eyüp’te tapu sorunlarını ada bazında planlar yapılarak vatandaşa yeni bir modelle yerinde dönüşüm imkanı getireceklerini kaydeden Başkan Aydın , önümüzdeki zaman dilimlerinde bu konuda da çalışmalara hız vereceklerini ve ilk etapta birkaç bölgede birkaç ada üzerinde uygulama başlatacaklarını uygulama sonuçlarına göre bu çalışmanın yaygınlaştırılacağını söyledi.

Başkan Aydın artık bir yandan tapu sorununu çözerken diğer yandan da modern , düzgün ve sağlıklı bir çevreye kavuşmamız lazım diyerek sözlerini tamamladı.