Türkiye'nin en saygın araştırma firmalarından ANAR'ın Eyüp'te yaptığı vatandaş memnuniyeti anketinden çarpıcı sonuçlar çıktı. Eyüp'te farklı bir vizyon ve misyon çizen Başkan Remzi Aydın başarılı çalışmalarıyla vatandaşların da takdirini kazanıyor. Remzi Aydın göreve geleli henüz 22 ay gibi bir zaman olmasına rağmen Eyüplülerin, belediyeden ve belediye hizmetlerinden memnuniyeti bir önceki yıla göre yüzde 10 ve üzerinde bir artışla rekor düzeye ulaştı.

Özellikle gençlere ve çocukların yayında kadınlara yönelik faaliyetlerle ön plana çıkan Eyüp Belediyesi, bunların yayında hizmet odaklı çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. Yapılan çalışmalanda kültürel ve sanatsal faaliyetler ve açılan kurslar da Eyüplülerin büyük ilgi ve desteği ile karşılaşıyor. 2015 yılında 3 farklı ödül alan Eyüp Belediyesi ve Başkan Remzi Aydın'ın çalışmaları ile ilgili yapılan anket de çizilen misyon ve vizyonun ne kadar doğru olduğunu ortaya koyuyor. 2016 yılı Ocak ayında ANAR'ın Eyüp'te binlerce vatandaşla görüşülerek yaptığı anket, son bir yılda yapılan hizmetlerin vatandaş tarafından da yakından takip edilerek takdir edildiğini ortaya koydu.

ÇARPICI RAKAMLAR ORTAYA ÇIKTI

Belediyenin kurumsal karnesi ile ilgili vatandaşa yöneltilen sorularda, Belediye Başkanının Performansı 81,7 Tekil hizmet kalitesi 84,3 Hizmet Kalitesi Ortalama Performansı 74,3 Süreklilik 74,1 Ortalama memnuniyet ise yüzde 75,8 olarak ortaya çıktı. Belediyenin yapmış olduğu hizmetler tek tek ele alındığında ise farklı alanlarda verilen hizmetlerin vatandaşlar tarafından beğenisi araştırıldı.

Yapılan araştırma sonunda, Beyaz masa 92,6 Zabıta hizmetleri 90,7 Meslek edindirme ve hobi kursları 80,2 Kadınlara yönelik hizmetler 89,4 Sosyal ve kültürel etkinlikler 88,2 Yoksullara yönelik destek ve yardımlar 86,4 Spor faaliyetlerinin desteklenmesi 85,3 Eğitim Etkinlikleri 85 Gençlere yönelik hizmetler 84,9 Çevre temizliği ve çöplerin toplanması 83,3 İmar çalışmaları 74,7 Evcil ve başıboş hayvanlarla ilgili hizmetler 78 olarak oylandı.

GEZİLERDE REKOR MEMNUNİYET

Eyüp Sultan'dan Mevlana'ya Vuslat Yolculuğu ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirirek, Yüksek Hızlı Trenle Eyüplüleri Mevlana ile buluşturan Remzi Aydın, bu gezi ile de vatandaşların hem dualarını hem de gönlünü kazandı. Türkiye'de pek çok belediyeye de örnek olan ve bizzat Başkan Aydın tarafından projelendirilen kültür gezisinin memnuniyet oranı da yüzde % 97.57 oranında gerçekleşti.

136 sefer ile tam 11 bin 636 Eyüplü Konya’da Mevlana ile buluştu. Halen Beyaz Masa ve Çağrı Merkezi tarafından 2016 yılı kayıtları devam eden Vuslat Yolculuğu’nda sıra bekleyen kişi sayısı ise 4 bin 212.

Gezide yapılan anketlerde ise vatandaşların genel memnuniyet oranı %97.57’le ulaştı. İkram edilen yemeklerle ilgili memnuniyet de % 97 oranında gerçekleşirken, personel memnuniyeti % 97.47, rehberlerden memnuniyet ise % 95.24 oldu.