Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın ilk kadın plaj futbolu hakemi Eyüp’te oturuyor… Alibeyköylü Yeliz Topaloğlu, İstanbul Eyüp doğumlu ve halen Eyüp’te yaşıyor, ilçe sınırları içinde bulunan Bilgi Üniversitesi Santralistanbul’da çalışıyor…

Çocukluktan başlayan spor tutkusunu gençliğinde de sürdüren ve plaj futbolu hakemliğine 1997’de başladığını belirten Yeliz Topaloğlu, şunları söyledi: “1997-98 sezonunda hakemliğe başladım. 2008 yılında klasman hakemi, 2014 yılında ise Dünyadaki ilk kadın plaj futbolu hakemi oldum. 2015 yılında da bu görevime devam ediyorum. Bu yıl FIFA tarafından BSWW Istanbulcup, EBSL Catania/ İtalya ve EBSL Sopot/ Polonya’daki turnuvalarda görev yaptım ayrıca Ekim ayında Alanya da yapılan Türkiye finallerinde bir çok maç sonrası, Armh Polis ve Erciş Belediyespor arasında ki final maçını yönettim..”

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ı ziyaret ederek spora ve sporcuya verdiği önem, gençlik ve eğitim konularındaki çalışmaları nedeniyle teşekkür eden Yeliz Topaloğlu, “Eyüp Belediyesi’nin Alibeyköy Spor Kompleksi’nde spor yapıyorum. Ayrıca antrenmanlarımı da burada sürdürüyorum. Eyüp’te çok güzel tesislerimiz var. Yenileri de Belediyemiz tarafından yapılıyor. Ben Eyüplü hemşehrilerime düzenli spor yapmalarını tavsiye ediyorum. Ayrıca özellikle Eyüplü hanımlar plaj futbolu, voleybol, basketbol, atletizm, yürüyüş her türlü sporu mutlaka yapmalılar. Bizler gelecek nesillere de bu konuda örnek olmalıyız, sağlıklı ve uzun yaşamın anahtarı spor yapmaktan geçiyor” dedi..