Eyüp Kültür Sanat Merkezi, Türk korku filmlerinin önemli yönetmenlerinden biri olan Hasan Karacadağ’ı konuk etti.

Moderatörlüğünü Suat Koçer’in yaptığı “Bir Yönetmen Bir Oyuncu” programına, Hasan Karacadağ’la beraber gişe rekorları kıran son filmi Dabbe 5 Zehr-i Cin’in başrol oyuncusu Sultan Köroğlu Kılıç da eşlik etti.

Hasan Karacadağ, söyleşide yaptığı konuşmada, korku sinemasına ağır eleştirilerin olduğu bir ortamda 8 filmi çekmenin zorluklarından bahsetti. Çektiği filmler için ciddi bir ön hazırlık süreci geçirdiklerini ifade eden Hasan Karacadağ, “Filmleri çekmeden önce İbranice- Arapça - Osmanlıca olarak basılmış eski kitapların çevirilerini yaptırdığını” söyledi.

Karacadağ programda şunları söyledi: “Dünya üzerinde günde yaklaşık 1000 korku filmi çekiliyor. Bunlardan 100’ünün kaliteli kabul edilmesi sonucunda başarılı filmlerin sayısı ise 5-10’u geçmiyor. Dabbe 5 Zehr-i Cin’de kurgu ve içerikte dini nüanslar bulunması ve metafizik olaylara değinmem dezavantaj olarak görülebilir. Fakat aynı zamanda da yaşanmış olaylardan yola çıkmış olmam daha gerçekçi bir görsellik sunmamı kolaylaştırdı. Tam 3 ay rolünü iyi oynayan bir tılsım hocasını bulmak için uğraştım.”

Programda korku filmlerinin tarihine de değinen Karacadağ, konunun metafiziğe ve cinlerin dünyasına da değinmesi dolayısıyla olumsuz etkilerden korunmak için film setlerinde psikolojik ve manevi destek aldığını ifade etti.

Filmin başrol oyuncusu Sultan Köroğlu ise oynadığı rolün zorluğunu anlatarak korku filmlerini çok sevdiğini ama özellikle de Zehr-i Cin deki bazı sahnelerden çok etkilendiğini söyledi. Sultan Köroğlu konuşmasında korku karakterini oynamanın bir oyuncunun uç noktası olduğunun altını çizdi.

Söyleşi sonunda konuklara Eyüp gravürleri hediye edildikten sonra çiçek verildi ve hatıra fotoğrafı çekildi.