“Haliç’te kano, kürek ve yelken yarışları, Ağaçlı’da paramotor yarışları olacak...”

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın başkanlığında gerçekleştirilen ‘Spor Çalıştayı’nda, ‘Spor Etkinlikleri Eylem Planı’ masaya yatırıldı. Eyüp sakinlerinin sağlıklı yaşam bilincini ve spor kültürünü arttırmak amacıyla yapılacak çalışmalar belirlendi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp’ü “Huzur Başkenti” yapmak, Eyüplülerin daha sağlıklı yaşam standartlarına ulaşmalarını sağlamak adına gece gündüz aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşın, ilçede bulunan spor tesislerinden maksimum fayda elde etmesi ve vatandaşlara en yüksek düzeyde 7/24 hizmet verilmesi Başkan Remzi Aydın’ın ilkeleri arasında. Eyüp’te spora nasıl yön verileceği, sportif faaliyetlerde önceliklerin neler olacağı ve Eyüp Belediyesi’nin spor politikasının ne olacağı da Başkan Aydın’ın gündeminde bulunuyor.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın başkanlığında düzenlenen Spor Çalıştayı’nda, Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer, Eyüpspor Başkanı Recep Kızıltepe, Eyüp Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Metin Çırpan, Eyüp Belediyesi Kültür Sosyal işler Müdürlüğü Spor Koordinatörleri bir araya geldi ve sportif aktiviteler eylem planı sunumu ile değerlendirmesi yapıldı.

Çalıştay’da uzun vadede gerçekleştirilecek spor etkinlikleri ve performans hedefleri de konuşuldu. Değerlendirmeler sonucu, sportif etkinlikleri ve sporda başarıyı destekleme, spor tesisleri ve alanlarını güçlendirerek ulusal, uluslararası sportif organizasyonlar düzenleme kararları alındı. İkinci olarak da Eyüp halkının sağlıklı yaşamasına, fiziksel uygunluğunu geliştirmesine katkı verecek aktiviteler yapılmasında fikir birliğine varıldı . Yapılacak etkinliklerle sporun, Eyüplülerin sağlığı ve fiziksel uygunluklarının geliştirilmesinde aracı kılınması sağlanacak. Farklı ekonomik ve kültürel sınıflardan insanların kaynaşmasının sağlanması da amaçlar arasında.

En temelde fiziksel okuryazarlık diye adlandırılan, vatandaşa sevdiği bir alanda ilerlemeye dönük en temel beceriler kazandıracak çalışmalar yürütülecek. Bu çalışmalar, temel disiplin süreçlerinin ne olduğunun gösterilmesi, temel spor kültürünün, sağlıklı yaşam kültürünün nasıl kazanılacağı yönünde olacak.

Çalıştay sonucunda ayrıca, yetenek keşfi, rehberlik ve başarılı kişilerin, takımların, kulüplerin desteklenmesi üzerine bir yol haritası da çıkarıldı. “Güçlü işbirliği” başlığı altında yapılacak faaliyetlerde, ilçede ve ilde, spor anlamında faaliyet gösteren kurumların imkanlarından, uzmanlıklarından yararlanılacak. Onların birikimlerini Eyüp’e çekerek güçlü bir işbirliği oluşturulacak. Spor tesisleri ve alanları daha aktif kullanılarak, Eyüp’ün sportif gelişimine ve tanıtımına katkıda bulunacak organizasyonlar, yarışlar düzenlenecek. Önümüzdeki günlerde hareketli yaşam başlığı altında, sporla iç içe yaşamak bağlamında, sabah sporları ve egzersizleri yaygınlaştırma hedefleniyor. Hedefler arasında; yürüyüş yollarının düzenlenmesi, parklarda belli saatlerde seanslar düzenlenmesi, mahalleler arası sportif turnuvalar düzenlenmesi, tracking ve oryantiring etkinliklerinin yapılması da bulunuyor. Ayrıca şöhretli spor adamlarıyla söyleşiler, seminerler düzenlenecek.

SPOR SAĞLIK VE EĞİTİM MERKEZİ KURULACAK

Eyüp’te, kurulacak Spor Sağlık ve Eğitim Merkezi’nde wellness, fitness ve obezite ile mücadele bağlamında yıl boyu çalışmalar yapılacak. Okullar arası turnuvalar düzenlenerek, su sporları, havacılık sporları kulüpleri kurulacak. Haliç’te kano kürek ve yelken yarışları, Ağaçlı’da paramotor yarışları olacak. Kurumlar arası, öğretmenler arası turnuvalar, su sporları festivali, havacılık festivali, 3x3 sokak basketbolu gibi etkinlikler düzenlenecek.

Eyüplülerin spora katılımını arttırmak, branş bağlamında verilen hizmet sayısını arttırmak ve vatandaşların tesislerden, hizmetlerden uzun süreli yararlanmalarını sağlamak da amaçlar arasında yer alıyor.