Program Eyüp Güzel Yayla Kuran Kursu’ndan Kari Hafız Hasan Rizelioğlu’nun Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Kahvaltının ardından katılımcılar birer konuşma yaptı.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, eğitimin önemine değinerek, “Eğitim tabii ki bana göre dünyanın en önemli şeyi. Elinizde iyi bir eğitimci kadrosu olmaz ise, iyi bir müfredat olmaz ise, iyi bir sisteminiz olmaz ise sizin en küçük topluluktan en büyük toplumlara kadar maalesef geleceğiniz olmaz. Dolayısıyla eğitim şart diyorlar, tabii ki şart. Her alanda eğitimin olmazsa olmaz olduğunu biliyoruz. Sadece bundan dolayıdır ki, belediyeler olarak, devlet olarak ya da kurumlar olarak yatırımların binalara, mekanlara daha doğrusu imar faaliyetlerine has olmaması gerektiğini, bunun daha ötesinde insana yatırım olması gerektiğini biliyoruz. Biz bu şiarla yola çıktık ve bu şiarı inşallah devam ettireceğiz” dedi.

Eğitimin uzun zamandır sancılı bir süreçte olduğunu söyleyen Başkan Aydın, “Çünkü yakın tarihlere kadar maalesef eğitimde ortaya koyduğumuz olması gereken bu ölçüyü yakalayamadık. Bir ara verildi belki. 80 yıllık 100 yıllık bir ara verildi belki de. Bugün bunun sıkıntılarını yaşıyoruz. Milli Eğitimimiz gerçekten çok sıkıntılı. 2006 yılında çocuğumu ilkokula başlatmıştım. Çocuğumu o heyecanla okula götürdüm. Orada karşılaştığım bir manzarayı hiç unutmuyorum. Kısa boylu bir beden öğretmeni bir askeri kışla alay nizamı gibi, çocuklara komutan edasıyla çok sert bir tonla emir vererek, hazır ol, rahat, sağa bak sola bak gibi bu manzarayla tören icra etmişti. Ben o gün çok etkilenmiştim çok üzülmüştüm. Bir köşe yazısı yazmıştım o gün. “Eğitimde istikrarımız devam ediyor” diyerek ironi yapmıştım. İnşallah o istikrar bozulmuştur diye temenni ediyorum. Bozulması için de elimden geleni yapıyorum kendi adıma. Asli işim olmamasına rağmen gerçekten benim değerlimdir bu. Elimden geldiği kadarıyla belediye başkanı olarak destek olmaya çalışıyorum. Neden ? Çünkü bu bizim derdimiz, bu bizim geleceğimiz, bu bizim ahiretimiz. Bunu gerçekten kalbi olarak söylüyorum. Burada toplumun tüm kurumlarının, tüm fertlerinin, tüm çevrelerinin bunu dert edinmesi ve ahenk içerisinde ele almasıyla oluşabilecek olan bir değişimdir. İşte belediyelerimiz, devletimiz, milli eğitimimiz, diğer bakanlıklarımız ve elbette ki STK’larımız ya da STK tarzı yapılanmalarımız. Bu olmadan hiçbir şey olmaz. Dolayısıyla işte sizin derneğiniz, yapılanmanız ve benzeri yapılanmalar bana göre bu anlamda çok önemli işler görüyor ve görmeli. Mesleğinizin zekatıdır bu. Her zekat kendi cinsinden verilmelidir. Eğitimciyseniz sizin zekatınız da eğitim olmalıdır. Ben bu anlamda çalışmalarınızı tebrik ediyorum, Allah zekatınızı arttırsın diyorum. Bize de bir pay düşerse her zaman emrinizdeyim” diye konuştu.