Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatıyla ilgili, ''Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, güzel bir ömür yaşadı, uzun bir ömür yaşadı, evlatlarının çok güzel mürüvvetlerini gördü. Allah herkese o mutlulukları yaşatmayı nasip etsin, nur içinde yatsın'' dedi.

Bakan Bağış, resmi ziyarette bulunmak üzere geldiği Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Başbakan Erdoğan'ın annesinin vefatıyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde acı haberi aldığını belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın validelerinin vefat haberiyle sarsıldıklarını ifade eden Bağış, şunları kaydetti:

''Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, güzel bir ömür yaşadı, uzun bir ömür yaşadı, evlatlarının çok güzel mürüvvetlerini gördü. Allah herkese o mutlulukları yaşatmayı nasip etsin, nur içinde yatsın.

Tabii Sayın Başbakanımızın annesine ne kadar bağlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Eminim çok çok üzgündür, böyle bir durumda kendisini arayıp o üzüntüsünü derinleştirmek istemedim.''

Bakan Bağış, Saraybosna'daki programının bir kısmını iptal ederek, yarın Türkiye'ye giderek cenazeye katılma arzusunda olduğunu da bildirdi.