Erzincan - Sivas E-80 karayolunun 35. kilometresindeki 2 bin 160 rakımlı Sakaltutan mevkisinde onlarca araç ve yüzlerce vatandaş yollarda mahsur kaldı. Ankara’dan karayolu ile Erzincan’a dönen Erzincan Valisi Selman Yenigün de Sakaltutan'da makam aracıyla mahsur kaldı.

Vali Selman Yenigün’ün aracı, korumaları ve karayolları personelinin çabası sonucu karayolları bakımevine kadar itildi. Vali Selman Yenigün daha sonra Erzincan’dan gelen makam aracı ciple Erzincan’a geldi.

KAR ÇİLEYE DÖNÜŞTÜ

Kar yağışı sürücüleri hazırlıksız yakaladı. TIR'ların kayması sonucu Erzincan - Sivas karayolu yaklaşık 2 saat ulaşıma kapalı kaldı. Araçların gitmekte zorlandığı karayolunda, yanında zinciri olan sürücüler araçlarına zincir takmaya çalıştı. Kar yağışına hazırlıksız yakalandıklarını söyleyen vatandaşlar, yollarda uzun süre beklediklerini belirtti. Karayolları personeli, yollarda kalan sürücülere yardımcı oldu. TIR'lar yoldan çekildikten sonra karayolu kontrollü olarak araç trafiğine açıldı. Ekipler, buzlanan yolda kar kürümesi ve tuz dökme işlemi gerçekleştirdi.