KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ülkede faaliyet gösteren kurum ve kurumların yanı sıra Kıbrıslı Türklere de Somali'ye yardım çağrısı yaptı. Eroğlu, “Somali’de bu kadar acı yaşanırken bizim rahat etmemiz mümkün değil.” dedi.

Somali’de çocukların açlıktan öldüğünü, annelerin evlatları arasında tercih yapmak zorunda kaldığını anlatan Eroğlu, ülkede bu kadar acı yaşanırken Kıbrıs Türkü’nün rahat etmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Eroğlu, “Herkese Somali halkına yardım yapması için çağrıda bulunuyorum. İş çevreleri, bankalar, kuruluşlar ve vatandaşlar gücü oranında yardım yaparsa hem kendileri huzurlu olur, hem de başka canların gitmesine engel olurlar. Yardımsever Kıbrıs Türk halkının bu konuda da üzerine düşeni yapacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

KKTC Başbakanı İrsen Küçük de, Somali’deki insanlık dramına dikkat çekti ve yardım için düzenlenen yardım kampanyasına katılım çağrısı yaptı. Yıllarca Rum ambargoları altında yaşayan Kıbrıs Türk halkının açlığın ne olduğunu bildiğini söyleyen Küçük, Kıbrıs Türk halkının Somalili kardeşlerini yalnız bırakmayacağını kaydetti.

Türkiye’nin Somali’ye yardım elini uzattığını belirten Küçük, KKTC halkının da Somali’ye yardıma bir nebze olsun katkı yapmak istediğini ifade etti. “Bu insanlık görevimizdir.” diyen Başbakan Küçük, yapılacak küçük bir katkının bile bir çocuk veya insanın hayatını kurtaracağına vurgu yaptı.