İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen İkinci Ergenekon davasında tutuklu sanık Fatih Hilmioğlu talepte bulunmak için söz istedi. Eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, slaytlar eşliğinde yaptığı konuşmasında Balyoz ve Ergenekon davalarını karşılaştırak, "Her iki iddianame de askeri darbeye teşebbüs iddianamesidir." dedi.

    27 Mayıs 1960 darbesi, Talat Aydemir olayı ve 12 Eylül 1980 darbesinde hiçbir tane bile sivil kişi bulunmadığını belirten Hilmioğlu, bugün darbeyi yapmakla suçlanan kişilerin üçte ikisini sivillerin oluşturduğunu söyledi. Hilmioğlu, "Kuvvet komutanları, Ordu komutanları ve onlarca generalin bulunduğu 200'ün üzerinde asker şahıs Balyoz darbe planını gerçekleştiremezken bu davada şu anda tutuklu 5 asker mi darbe gerçekleştirecektir. Tutuksuzları da eklersek tek bir kuvvet komutanının bile bulunmadığı 15-20 asker mi gerçekleştirecektir." sorusunu yöneltti.

    İnternet Andıcı davasında tutuksuz yargılanacak olan ve ikinci Ergenekon davasının tutuklu sanıkları arasında yer alan eski Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım, kendisinin kaleme aldığı "Ergenekon Kazanında Kurbağa" adlı kitabını mahkemeye sundu. Yıldırım "Kurbağayı kaynar suya atsan sıçrayıp çıkar. Ama soğuk suya atarsanız çıkmaz. Yavaş yavaş ısıtırsanız anlamaz. Anladığında da bir süre sonra kasları gevşediği için artık çıkamaz. Ergenekon davalarında da millet böyle uyutuşturuldu.

    Öte yandan duruşmayı CHP Genel Sekreteri İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan, Prof.Dr. Süheyl Batum, Mevlüt Aslanoğlu, Muharrem İnce, Umut Oran, Mahmut Tanal, Sedef Küçük, Kadir Öğüt ve CHP'nin yemin etmeyen tek milletvekili İsa Gök'ün de aralarında bulunduğu 27 CHP milletvekili izledi.