İkinci “Ergenekon” davasının tutuklu sanıklarından avukat Yusuf Erikel tahliye edildi. Geniz Kanseri teşhisi konulan Yusuf Erikel, "Ben hasta olduğum için tahliye talebinde bulundum. Eğer hasta olmasaydım tahliye talebinde bulunmazdım." diye konuştu.

Geniz Kanseri teşhisi konulan ve tahliyesine karar verilen ikinci Ergenekon davası sanığı Yusuf Erikel cezaevinden ayrıldı. Erikel, cezaevi çıkışında gazetecilere açıklama yaptı. Tahliye edildiği için mutlu olduğunu söyleyen Erikel "Beni tahliye mahkeme heyetine, savcılara, diğe sanıklara ve avukatlarına çok teşekkür ediyorum. Avukatlar bugün benim için tahliye talebinde bulundu. Ergenekon mağdurları yatıyor burada. Bunların en kısa zamanda haklı olduları anlaşılıp tahliye edilmelerini istiyorum. Ben hasta olduğum için tahliye talebinde bulundum. Eğer hasta olmasaydım tahliye talebinde bulunmazdım. İnşallah tedavimi olur. Sağlığıma kavuşurum."dedi.

ÇOCUKLAR GİBİ SEVİNDİLER

Erikel bir üniversitesi hastanesine sevk edilmediği için tedavi olamadığını ve hastalığının ilerlediğini öne sürdü. Oda arkadaşı İbrahim Şahin’in de çok hasta olduğunu, kulağının duymadığını söyleyen Erikel, "Arkadaşlarımla vedalaştım çok sevindiler. Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Avukat Kerinçsiz, Veli Paşa (Küçük), Fikret Emek çocuklar gibi sevindiler. Dışarıya selam yolladılar." diye konuştu.

HAKKIMI HELAL ETTİM

Erikel, "Dışarıda olacağım; ama kalbim yine cezaevinde olacak, bunu herkes biliyor. Kimse burada hasta numarası yapmıyor. Gerçekten hastayız. Mahkeme heyetine hakkımı helal ettim." dedi.