DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, terörle mücadele ederken vicdani ret konusu gündeme getirmenin ‘ateşle oynamak’ olduğunu belirtti ve “Vicdani ret, bölücülere hem ödül hem de ödündür.
Hükümet bu konuyu bir an önce gündemden çıkarmalı ve Türkiye’nin geleceğiyle oynamamalıdır. Terörle mücadele eden askerlerimiz şehit düşerken vicdani ret konusunu gündeme getirmek, her şeyden önce şehitlerimize saygısızlıktır” dedi.

 DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Hükümet’in vicdani ret konusunu gündeme getirmesini ‘ateşle oynamak’ olarak niteledi ve bundan hemen vazgeçilmesini istedi.

Erçelebi, yazılı basın açıklaması yaptı. Erçelebi’nin açıklaması şöyle:

“Hükümet, Van depreminde yıkılan yuvaları, terör nedeniyle yüreklere düşen ateşi unutarak, AB’ye verdiği sözü yerine getirmek için alel acele vicdani ret konusunda çalışma yapmaya başlamış, kendisine verilen ödevi süresi bitmeden yapmaya koyulmuştur.

Vicdani ret, doğrudan Türkiye’yi bölmek isteyen bölücülere siyasi zemin hazırlamaktan başka hiçbir işe yaramaz. Türkiye’nin üzerinde bulunduğu coğrafya ve jeopolitik konum nedeniyle her zaman güçlü bir orduya, güçlü bir devlete, güçlü bir hükümete, güçlü bir dış politikaya, güçlü bir siyasi otoriteye ihtiyacı vardır.

Türkiye bir İskandinav ülkesi değildir.

Anadolu’da güçlü olan kalmış, gücünü kaybeden tarihin sayfalarında gömülmüştür.

Hükümet’i uyarıyoruz:

Vicdani reddi yasal hale getirmek, ateşle oynamaktır!

Vicdani ret, Habur hatasından daha fazla kötü sonuçlar doğuracaktır. Habur hatası terörü azdırmıştır. Ancak vicdani ret yasal hale gelirse, Türkiye dönüşü olmayan bir yola girecektir.

Vicdani ret, bölücülere hem ödül hem de ödündür.

Hükümet bu konuyu bir an önce gündemden çıkarmalı ve Türkiye’nin geleceğiyle oynamamalıdır.

Terörle mücadele eden askerlerimiz şehit düşerken vicdani ret konusunu gündeme getirmek, her şeyden önce şehitlerimize saygısızlıktır.

Bir taraftan terörle mücadele ‘ediyor-muş’ gibi yaparak öbür taraftan teröre en büyük siyasal zemini hazırlamak gaflet, delalet ve hatta hıyanettir.

Hükümet’e sesleniyoruz:

Aklınızı başınıza toplayın, ateşle oynamayın ve Türkiye’nin geleceğini tehlikeye atmayın!”