-Geçtiğimiz yılın son aylarında 89 lira seviyesindeki altının gram fiyatının

yeni yılın ilk günlerinde 98 liraya kadar yükselmesini fırsat bilenler

yatırım rotasını “güvenli liman” konuta çevirdi

-MFZ Grup ortaklarından Muhanver Gözüm:

“Birikimini altında değerlendirenler fiyatların üst sınıra yükselmesiyle

‘fırsat bu fırsat’ diyerek bozdurmaya başladı. Değerlendirmek için de

özellikle Ankara’da gayrimenkul ve konuta yatırım öne çıkıyor”

-Geçtiğimiz yılın son aylarında 89 lira seviyesindeki altının gram fiyatının yeni yılın ilk günlerinde 98 liraya kadar yükselmesini fırsat bilenler, altınlarını bozdurarak yatırım rotasını “güvenli liman” konuta çevirmeye başladı.

Yatırım denilince akıllara ilk gelen araçlardan altın, geçtiğimiz dönem sert düşüşler sonrası yatırımcısının gözünü korkuttu. Öyle ki 1,5 yıl önce 77 liraya kadar düşen, daha sonra uzun süreler 80-85 lira bandında seyreden altının gram fiyatı geçen yıl Mart ortalarındaki 98 lira seviyesine gelince sarraflar altınlarını bozdurmak isteyenlerin akınına uğradı.

Yatırımını nakte çevirenlerin ise uzun vadede diğer yatırım araçlarına göre daha çok tercih edilen gayrimenkule yöneldikleri gözlemleniyor.

Özellikle Ankara’da yatırımların konuta döndüğünü vurgulayan MFZ Grup ortaklarından Muhanver Gözüm, markalı ve konut projelerinin birikimini değerlendirmek isteyenlerin başlıca tercihi olmaya başladığını kaydetti.

Başkent’in en nezih bölgelerinden Çayyolu’nun Beytepe ile birleştiği lokasyonda inşa edilen Allora Beytepe projesinin de henüz lansmana çıkmamasına rağmen büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Gözüm, gayrimenkul ve konuta yatırımın her zaman en garantili yatırım aracı olduğunun altını çizdi. Gözüm, şunları söyledi:

“Birikim için en güvenilir yatırım aracı olarak görülen altının son iki yıldır fiyatlarında sert iniş ve çıkışlar olması, yatırımcının gözünü korkuttu. Şuan fiyatlarda beklenen yükseliş gerçekleşince, birikimini altından yana yapanlar fırsat bu fırsat diyerek bozdurmaya başladı. Birikimlerin değerlendirilmesi noktasında ise özellikle Ankara’da gayrimenkul ve konuta yatırım öne çıkıyor.”

Gözüm, inşaat sektöründe durgun bir dönemde olmalarına karşın yastık altındaki altınların nakde dönmesiyle satış ofislerinde beklediklerinin çok üzerinde hareket yaşadıklarını, bu hareketin 2015 yılına güzel bir başlangıç yapmalarını sağladığını kaydetti.