Türkiye’nin tek emlak programı Emlak Ekspresi’nde Artaş Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Çetinsaya ve Emlak Uzmanı Rodi Kayım’ı konuk eden Hakan Ural, konuklarıyla marka projelerin avantajlarını ve kentsel dönüşüm sürecini değerlendirdi.
GÖKHAN ÇETİNSAYA: “İSTANBUL’UN MERKEZİNDE ARSA ÜRETMEK İMKANSIZ HALE GELDİ”

Türkiye’nin tek emlak programı Emlak Ekspresi’nde Artaş Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Çetinsaya ve Emlak Uzmanı Rodi Kayım’ı konuk eden Hakan Ural, konuklarıyla marka projelerin avantajlarını ve kentsel dönüşüm sürecini değerlendirdi.
Habertürk ekranlarında yayınlanan Türkiye’nin tek emlak programı Emlak Ekspresi’nde Hakan Ural, Artaş Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Çetinsaya ve Emlak Uzmanı Rodi Kayım’ı konuk etti. Çetinsaya ve Kayım marka projeleri ve kentsel dönüşüm sürecini değerlendirdi.

“Satışın genelde %70’i satışa çıktığımız ilk 3-5 günde, satış ofisinde gerçekleşiyor.”
Marka projelerin yatırımcılar için büyük avantajları olduğunu vurgulayan Artaş Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Çetinsaya, satışın genelde %70’inin projelerin satışa çıktığı ilk 3-5 günde, satış ofisinde gerçekleştiğini ve 10 yıl içerisinde 13.000 adet konut teslim ettiklerini dile getirdi. Teslim ettikleri 13.000 konutun 8.000’inde Artaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya’nın, İstanbul Gaziosmanpaşa’da bitirilen 400 dairelik bir sitede ise kendisinin site başkanlığı görevini üstlendiğini belirten Çetinsaya, “Teslim ettiğimiz projelerin başında 3-5 yıl süreyle bulunmamız, insanların şikayetlerini ve olası problemleri en kısa sürede çözüme ulaştırmak için duruma müdahale etmemiz başarıyı getiriyor.” dedi.

“Konutta garanti dönemi başlayacak.”
Çetinsaya’nın değindiği başarı sırrının önemini belirten Emlak Uzmanı Rodi Kayım, marka konut projeleri yapan kurumsal firmaların dairelerde çıkacak problemlerle ilgili belirli bir süre için garanti vermeleri gerektiğini ve bundan sonraki süreçte konutta garanti dönemi başlayacağını ekledi. İyi malzeme kullanan, yaptığı işe güvenen ve arkasında durabilen firmaların başarıya ulaşabileceğini vurgulayan Kayım, aynı zamanda insanların büyük bir zamanını trafikte geçirdiğini söyleyerek sadece sosyal tesis değil, bakkal, kuaför, alışveriş, çocuk parkı ve eğlence alanlarını içeren çok daha kapsamlı projelerin yatırımcılar açısından büyük bir avantaj olduğunu dile getirdi.

“İstanbul’un merkezinde arsa üretmek imkansız hale geldi.”

Artaş Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Çetinsaya, artık İstanbul’un merkezinde arsa üretmenin imkansız hale geldiğini, kentsel dönüşüm anlamında da büyük sıkıntılarla karşılaştıklarını belirtti. “Herkesi mutlu edemiyorsunuz, herkesin beklentisi farklı oluyor. Bazı durumlarda TOKİ gibi devlet kurumlarının devreye girmesi gerekiyor, onlar da bu güne kadar çok başarılı işler yaptılar.” diyen Çetinsaya, Gaziosmanpaşa gibi bir bölgede belediye veya TOKİ devrede olmadan özel şirketlerin bir şey yapabilmesinin çok zor olduğunu vurguladı. Aynı zamanda Türkiye’nin büyük şirketlerinin arazileriyle ilgilendiklerini dile getiren Çetinsaya, “Onlar bize güvenip arsalarını verirlerse, bir değer yaratabiliyoruz.” dedi.
“Kentsel dönüşüme uğramış 70 m² daire, şu an oturduğunuz 100 m² daireden daha değerli.”
Emlak Uzmanı Rodi Kayım ise, kentsel dönüşüme uğrayacak bir arsaya, bir marka konut projesinin talip olmasının çok büyük bir artı olduğunu vurgularken zaten sıfırlandığı zaman minimum 2 kat değerlenen konutun, marka bir projeyle hem satış hem de güven sıkıntısının ortadan kalktığını belirtti. Kayım, “İnanın ki marka konut projesinin teklif edeceği 70 m² bile şu an oturduğunuz 100 m²’den en az 2 kat daha değerli. Bir kere konutunuz yenileniyor, sıfırlanıyor ve bütün bunlar bir marka proje tarafından yapılıyor. Kentsel dönüşüme yerini vermek isteyen insanların bunları iyi düşünmesi gerek.” dedi.