ZONGULDAK Valisi Ali Kaban, Çaycuma İlçesi'nde 600 dönümlük arazide 'Seracılık Organize Bölgesi' kuracaklarını söyledi.
'Batı Karadeniz Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı', Çaycuma İlçesi'ndeki pazaryerinde açıldı. Açlışı törenine Vali Ali Kaban ile birlikte Zonguldak Belediye Başkanı CHP’li Muharrem Akdemir, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu da katıldı. Vali Kaban, artık tüm dünyanın doğaya ve doğal ürünlere yöneldiğini belirterek, "Bizler de bölgede bu anlamda uzun bir süre arazi aradık. İlçemizdeki 600 dönümlük bir arazide 'Seracılık Organize Bölgesi' oluşturacağız. Burası en az 4 bin kişiye istihdam kapısı demektir. Bu alan çalışmak, üretmek isteyenler için kapalı bir alan olacak. Eğer bu projemiz başarılı olursa 400 dönüm daha yerimiz var. Bölgemizde kara, hava, deniz ve demiryolu var. Bize de artık helvayı yapmak düşüyor" dedi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, köy yaşamının önemine dikkat çekerek, "Şehirde okumuş çocuğa, köydeki okumamış kardeşi bakıyor. Nasıl bakıyor? Keçi alıyor, keçiyi devlet de veriyor, hibe de var. Yetiştiriyor, kurbanda satıyor, kardeşine gönderiyor. Mahsüllerini de gönderiyor. Maalesef okumuş çocuk kendi geçimini sağlayamıyor eğer çok iyi bir üniversite mezunu değilse. Doğru mu? Doğru. Ama köydeki çocuğun bir sıkıntısı var. Evlenecek kız bulamıyor" dedi. Toprakların verimli olduğunu ve her şeyin olabileceğini ifade eden Ulupınar, "Bu topraklarda her şey olur. Hiçbir şeyde bizi Allah dışarıya bağımlı etmesin ama gıda ve tarım da asla etmesin. Sayın tarım müdürlerim, çıkın anlatın, bilmiyor köylülerimiz. Teşvikleri bilmiyorlar anlatın, yerinizde oturmayın. Toprağa ayağınız değsin. Sivil toplum kuruluşları anlatın. İnanın vatandaşlarımız bilmiyor" diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdeleyi keserek açılışını yaptığı fuar alanını gezdi. Çeşitli yarışmaların da düzenleneceği fuar, 2 Ekim’e kadar ziyaretçilere açık olacak.

FOTOĞRAFLI