Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin dünyanın büyük ekonomilerinden biri olacağını sananları korkuttuğunu belirtti. Vatandaşları Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunlara karşı uyanık olmaya çağıran Çağlayan bunlara asla fırsat verilmemesini istedi.

        Zafer Çağlayan, Mersin'in Toroslar ilçesine bağlı Soğucak belde Belediyesi'nce düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Yemek öncesi bir konuşma yapan Bakan Çağlayan, Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden endişe edenlerin, Türkiye ile ilgili bazı planlarını ortaya koymaya başladığını söyledi.

        Bazılarının ülkeyi siyasi istikrarsızlığa götürerek AK Parti'yi bu şekilde yıkacaklarını zannettiklerini ifade eden Çağlayan, "Türkiye'nin 10 yılda elde ettiği ekonomik başarıdan dolayı çılgına dönenler, Türkiye'nin ekonomideki gelmiş olduğu seviyeyi geri götürmek istiyorlar. Allah'ın izni vatandaşlarımızın da desteği olduğu sürece hepsi havasını alır, avucunu yalar." ifadesini kullandı.

        Mayıs ayında yaptıklarının, Türkiye'nin dünyanın büyük ekonomilerinden biri olacağını sananları korktuğunu vurgulayan Çağlayan "Onların Türkiye'deki işbirliklikçileri, faiz lobisi başta olmak üzere AK Parti'den, bu ülkeden, bu ekonomik gelişmeden nasıl kurtuluruz diye planlar yaptılar." diye konuştu.

        "Ne oldu da mayıs ayında, bu olaylar ortaya çıktı?" diye soran Çağlayan, "Bunlar yapacakları bu saldırılarla Türkiye ekonomisini zora sokacaklarını zannettiler. Mayıs ayında bunları dellendiren IMF ile borcumuzun sıfırlanması mı idi? Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunları çok iyi izleyin. Getirmiş olduğumuz çözüm süreci birilerini rahatsız etti. Anaların gözyaşının akmaması birilerini rahatsız etti. Şehit haberlerinin gelmemesi birilerini rahatsız etti. Baştan da söyledim biz insanları kafatası ölçülerine göre, boyuna posuna göre, inancına göre ayırt etmedik ve etmeyeceğiz de. Biz yaradılanları Yaradan'dan dolayı seviyoruz. Biz yola çıkarken Kürt de Yörük de Çerkez de Arap da Türkmen de bu ülkenin asli unsurudur. Alivi de Sünni de bu ülkenin asli sahipleridir dedik. Onun için kardeşlik projesini ortaya koyduk." diye konuştu.