Kredi derecelendirme şirketi Moody's, yaklaşan seçimler öncesi yayımladığı yorumda, Yunanistan'ın eurodan çıkma riskinin, en yüksek olduğu 2012 yılına göre daha düşük olduğu öngörüsünde bulundu.

Moody's yorumunda, Yunanistan'ın, Avrupa Birliği'nin tek para birimi eurodan çıkma ihtimalinin daha zayıf ve krizin diğer euro bölgesi ülkelerine yayılma riskinin de 2012 yılından daha düşük olmasına karşın, gelişmelerin Euro Bölgesi ülkelerinin notlarını etkileyebileceği uyarısı yapıldı.

Capital.gr haber sitesinde yayımlanan Moody's yorumunda, "Olası gelişmelerin diğer euro bölgesi ülkeleri etkileme risklerinin 2012'deki durumdan daha düşük olmasına rağmen, riskin daha yükselmesi euro bölgesinin diğer ülkeleri için olumsuz kredi sonuçları doğurabilir" denildi.

Kamuoyu araştırmaları, Yunanistan'da 25 Ocak'ta yapılacak erken genel seçimlerde solcu Syriza Partisi'nin önde gittiğini gösteriyor. Syriza, Yunanistan'ın, Avrupa Birliği, Uluslararası Para Fonu ve Avrupa Merkez Bankası ile yaptığı borç anlaşmasının koşullarının yumuşatılmasını ve bu kuruluşlara olan borçların büyük bölümünün silinmesini istiyor.