EDİRNE’de Yunanistan’a açılan İpsala Sınır Kapısı’nda bayram yoğunluğu yaşanıyor. Yurt dışına çıkış yapmak için İpsala Sınır Kapısı’na araçları ile gelen bayram tatilcileri yaklaşık 3 kilometre kuyruk oluşturdu. Kuyrukta bekleyenler sosyal medya üzerinden tepki göstererek işlemlerin hızlı yapılmasını istedi.
Ramazan Bayramı tatilini Yunanistan’da geçirmek isteyen tatilciler, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı İpsala sınır Kapısı’nda yoğunluğa neden oldu. Sabah erken saatlerden itibaren çıkış yapmak için İpsala Sınır Kapısı’na gidenler sınırda kuyruk oluşturdu. Bir anda çıkış yapmak isteyen araçlarla dolan gümrükte yaklaşık 3 kilometre kuyruk meydana geldi. Küçük araçların kuyruğu zaman zaman gümrük sahası dışına kadar taştı.
Yunanistan’ın sıkı denetim yaparak araçların çıkışlarını uzun sürelerde yapması nedeniyle Türk tarafında kuyruk oluştuğu belirtilirken, sırada bekleyenler ise sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirdi. Birçok sosyal medya kullanıcısı İpsala Sınır Kapısı’nda ‘mahsur’ kaldıklarını ve uzun kuyruklarda beklediklerini yazdı. Bazıları ise Yunanistan’da gümrük görevlilerinin grev yaptığını öne sürerek Gümrük Bakanlığı’nın kuyruklara çözüm bulmasını istedi. Kullanıcılar Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkçi’yi de etiketleyerek, '@bulenttufenkci km.lerce kuyruk, coluk cocuk sinirda mahsur kaldik yardim rica ediyoruz #ipsala' mesajlarını paylaştı.
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise bir anda çok sayıda aracın gelmesiyle kuyruk oluştuğu, Yunan tarafında sıkı aramalar yapması nedeniyle işlemlerin yavaş yapıldığı bilgisini verdi.
TIR ARAÇLARI DA KUYRUK OLUŞTURDU
İpsala Sınır Kapısı’nda küçük araçların yanı sıra çıkış yapmak için bekleyen TIR araçları yaklaşık 5 kilometre kuyruk oluşturdu.

FOTOĞRAFLI