YAĞMUR BAŞLADI, EYLEM BİTTİ
Yunanistan’da hükümetin destekleme primlerini ödememesine tepki olarak çiftçiler, İpsala ve Pazarkule karşısındaki sınır kapılarına giden yollara traktörlerini çekerek eylem yaptı. Sabah saatlerinde başlayan eylemde İpsala Sınır Kapısı’ndan küçük araç ve otobüslerin geçişlerine izin verilmiş, ancak TIR araçlarının giriş çıkışlarına ise kapatılmıştı.
Yunanistanlı çiftçiler akşam 17.00 sıralarında İpsala Sınır Kapısı karşısındaki Kipi gümrüğünü tamamen kapatarak tüm araçların geçişlerine izin vermedi. Sınırda bekleyen araçlar çıkış yapamadıkları için yoğunluğa neden oldu. Saat 23.00 sıralarında bölgede başlayan yağmur nedeniyle çiftçiler eylemini bitirdi. İpsala Sınır Kapısı, Yunanlı çiftçilerin traktörlerini yoldan çekmelerinin ardından yeniden geçişlere açıldı. Küçük araç ve otobüslerin yanı sıra yurt dışına çıkmak için bekleyen TIR araçları da gümrük işlerini yaptırarak Yunanistan’a geçti.
Sadece küçük araç ve otobüslerin geçiş yapabildiği Pazarkule Sınır Kapısı karşısındaki Kastanies gümrüğünde de eylemin sona ermesinin ardından geçişler yeniden normale döndü. Yunanistanlı çiftçiler zaman zaman kapattıkları yolları açarak geçişlere izin verirken, bazen de tamamen kapatarak oluşacak yoğunluklarla hükümete seslerini duyurmaya çalışıyor. Yol kapatma eylemlerinin süreleri ve içeriği önceden bilinmediği için gümrük yetkilileri İpsala ve Pazarkule üzerinden Yunanistan’a gitmek isteyenlerin önceden bilgi almalarını istedi.