ALTIN fiyatlarındaki artış, vatandaşları Dubai'de üretilen ve 'Dubai altını' olarak adlandırılan takılara yönlendiriyor. Aydın'ın Didim İlçesinde bu takıları satan işyeri, yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Aydın'ın Didim İlçesi'nde Yalı Caddesi, İskele karşısındaki işyerinde 'Ucuz Dubai altını' adıyla bijuteri takılar satan Ünal Cengiz, ilçede 5 yıldır bu ürünlerin ticaretini yapıyor. Ürünler hakkında bilgi veren işletmeci Ünal Cengiz, 'Dubai altını' olarak adlandırılan bu ürünlerin, ağırlık ve işçilik olarak altınla birebir üretildiğini belirterek, ürünleri garantili olarak sattıklarını söyledi. Ürünlerin sudan etkilenmediğini banyodayken, çamaşır ve bulaşık yıkarken de kullanılabildiğini ifade eden Cengiz, "Ürünlerimiz hiçbir şekilde solmuyor ve kararmıyor. Biz 5- 6 yıldır, bu ürünlerin ticaretini yapıyoruz. Müşterilerimiz de memnun kalıyor" dedi.

DUBAİ'DEN GELİYOR

Altında bulunan her ürün modellerinin mevcut olduğunu kaydeden Ünal Cengiz şunları söyledi:
"Küpe, kolye, bileklik, yüzük ve hal hal gibi altında ne varsa bütün modeller, bu ürünlerimizde de mevcut. Ürünleri Dubai'den getiriyoruz ve Didim'de beşinci yılımız. Fiyatlar da 10 liradan başlayıp, 100 liraya kadar, ürünün ağırlığına ve işçiliğine göre değişiyor. Beyaz altın ve sarı altın modellerindeki markalı ürünlerimizi 2 yıl garantili olarak satıyoruz." 

KİRALAYANLAR DA VAR

Ürünlerin yabancıların da dikkatini çektiğini ve alışveriş yaptıklarını dile getiren Ünal Cengiz, bu ürünleri üreten dünyada 5- 6 firmanın olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Markalar da bilinen markalar. Yüksek fiyatları dolayısıyla altın alamayanlar, bu ürünlerden alıyorlar. Düğün gibi özel günler içinde ürün satın alanlar oluyor. Hatta ürünleri kiralayan müşterilerimiz bile oldu."

FOTOĞRAFLI