AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat'ta yapılması öngörülen bölgesel havaalanı ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini, zemin etüt ve raporunun hazırlanmasının ardından yatırım programına dahil edileceğini söyledi.
AK Parti Milletvekili Yusuf Başer, havaalanı ile ilgili olarak Yozgat Valiliği tarafından Alaca Yol ayrımı bölgesinde belirlenen alanlardan Deremum - Fakıbeyli köyleri arasındaki alanın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından uygun bulunduğunu belirtti. Başer, yapılacak havaalanından Yozgat ile birlikte başta Çorum olmak üzere Tokat ve Nevşehir illerinin de yararlanacağını kaydetti. Başer, belirlenen alanın Çorum, Tokat ve Nevşehir illerine yakın olduğuna da vurgu yaparak, "650 metre genişliğinde, 3 bin 720 metre uzunluğunda yapılacak olan havaalanı Alacahöyük ve Hattuşşaş ile birlikte Kapadokya bölgelerinin arasında yer almaktadır. Havayolu ile Yozgat'a gelecek turist kafileleri buradan Çorum ve Kapadokya bölgelerine karayoluyla kısa sürede ulaşabileceklerdir" dedi.
Havaalanıyla ilgili ÇED raporunun alındığına vurgu yapan Milletvekili Başer, Yozgat Havalimanı halihazır haritası ile birlikte zemin etüt ve raporu hazırlanması işleriyle ilgili ayrılan 186 bin lira ödenekle çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını ifade etti. Başer, Yozgat'ta kurulacak olan bölge nitelikli havaalanı projesinin önümüzdeki yıl yatırım programına dahil edilip, inşaat çalışmalarına başlanılmasını beklediklerini kaydetti.

FOTOĞRAFLI