Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla), () - BODRUM'a bu yıl 7'nci kez yanaşan yolcu gemisi Celebrity Reflection, bir kez daha esnafın yüzünü güldürdü.
Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi'ne demirleyen Malta bayraklı 319 metre uzunluğundaki Celebrity Reflection'de çoğunluğu İngiliz 3 bin 37 yolcu ile bin 247 personel bulunduğu belirtildi. Gemiden inen turistlerin bazıları ilçe merkezinde gezmeyi, alışveriş yapmayı ve tarihi yerleri ziyaret etmeyi tercih etti. Bazı turistler ise Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Antik Tiyatro, Myndos Kapısını gezdi; eski Bodrum çarşısında alışveriş yaptı. Bazı turistler de geminin demirlediği Kumbahçe ve Paşatarlası plajlarında denize girdi, güneşlendi. Kuşadası'ndan gelen geminin akşam saatlerinde Yunanistan'ın Girit Adası'na gitmek üzere kentten ayrılacağı belirtildi.
Bodrum Yolcu Limanı'nda yer alan Gemi Yanaşma İskelesi'ne bu yıl 40 gemi demir attı. Geçen 7 Nisan'dan bu yana çoğunluğu İngiliz, Alman ve Amerikalı olan 53 bin 839 yolcunun deniz yoluyla turistik ilçeye geldiği belirtildi.

FOTOĞRAFLI