İstanbul, 3 Mart () - Cenvre Otomobil Fuarı'nda bu yıl Ford'un gelmiş geçmiş en güçlü seri üretim Focus modeli olan Focus RS'in dünya prömiyeri ve Ford GT'nin Avrupa lansmanı gerçekleşiyor.

Yeni Mustang, Focus ST, Focus ST Dizel ve Fiesta ST, Ford standının diğer modelleri arasında yer alıyor. Ford standında sergilenen Ford Performans ürün gamının, 2020 yılına kadar kompakt hatchback'ten süperspor otomobile uzanan 12 yeni modele ulaşması planlanıyor.

Ford'un süperspor otomobil efsanesi GT'nin yeni nesli Cenevre Otomobil Fuarı'nda Avrupa prömiyerini gerçekleştiriyor. 2015 Detroit Otomobil Fuarı'nda (NAIAS-Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı) dünya lansmanı yapılan GT, gelecekteki Ford modelleri hakkında da ipuçları taşıyor.

7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman ile birleştirilen EcoBoost motor 600 PS'in üstünde güce sahip. Karbon-fiber yolcu kabini ve gövde panelleri ile alüminyum ön ve arka bölümlere sahip Ford GT, hızlanma, yol tutuş, frenleme, güvenlik ve verimlilik konularında otomotiv sektöründe yeni standartlar sunmaya hazırlanıyor.

(FOTOĞRAFLI)