Hasan POLAT/KAZAN (Ankara), () - ANKARA'nın Kazan İlçesi'nde eşi 84 yaşındaki Hasan Pazarlı ile birlikte yaşayan 6 çocuk annesi Meliha Pazarlı, evinin önünde bulunan küçük bahçesinde ürettiği organik sebzeleri satıp, bütçelerine katkıda bulunmaya çalışıyor. Belediye Başkanı Lokman Ertürk, 'Halk günü' adı verilen toplantıdan sonra çıktığı köylü pazarında, en yaşlı sebze satıcısı olan Meliha Pazarlı'dan alışveriş yapmayı tercih etti.
Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün kendisinden alışveriş yapmasına çok sevinen Meliha Pazarlı, karşılığında para almak istemedi. Ancak Başkan Ertürk'ün ısrarı üzerine almayı kabul etti. Kazan'ın İçören Mahallesi'nde oturan 84 yaşındaki eşi Hasan Pazarlı ile yalnız yaşayan Meliha Pazarlı, 6 çocuk annesi. Çocuklarının işleri nedeniyle Ankara'da ikamet ettikleri için eşiyle yalnız yaşadığını belirten Pazarlı, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın verdiği 65 yaş üstü emekli maaşıyla geçimlerini sağladığını belirtti.
Pazarlı çifti, "Ek gelir olsun" diye evlerinin önünde bulunan küçük bahçelerinde ürettikleri sebzeleri satıyor. Haftalık ortalama 70 TL kazandığını belirten Meliha Pazarlı, belediyeden de kışlık yakacak ve gıda yardımı aldığını belirterek "her sıkıntımıza hızır gibi yetişen belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

FOTOĞARAFLI