İSTANBUL, 23 Eylül () - Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, yabancı yatırımcıların başta İstanbul olmak üzere Türkiye'de gayrimenkule büyük ilgi gösterdiklerini söyledi.

Emlak Konut GYO'nun 22-23 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlediği Emlakdays'14, yabancı yatırımcılar tarafından büyük ilgi gördü. İki gün süren etkinliğe yabancı yatırımcıların yanı sıra, Türkiye'den birçok yatırımcı katıldı.

Emlak Konut GYO bünyesinde, 22-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 'Emlakdays '14' etkinliğinde, yerli ve yabancı yatırımcılar İstanbul'da buluştu.

Toplantıda Türkiye'ye genel bakış ile birlikte konut sektörüne ilişkin eğilimler, Türkiye'de ve dünyada konut fiyatları ve küresel ekonomideki gelişmelerin konut sektörüne etkileri, ayrıntılı grafiklerle ve sayısal verilerle değerlendirildi.

Emlakdays fuarında ilk gün yapılan toplantı ve sunumların yanı sıra Batışehir, My World Europe, Bahçetepe, Kayaşehir, Ispartakule ve Hoşdere projeleri de yerinde ziyaret edildi ve yatırımcılara bilgi verildi. Fuarın ikinci günü de İstinye arsası, Maslak 1453, Maltepe arsası, Sarphan Finans Park, Varyap Meridian ve İstanbul Finans Merkezi şantiye ve örnek daire gezileri yapıldı.

Türk inşaat sektörünü ve Emlak Konut projelerini yabancı yatırımcılara daha iyi tanıtmak amacıyla bir araya geldiklerini söyleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "İlk defa bu yıl düzenlediğimiz etkinliğimize yabancı ve Türk yatırımcılarımızın ilgi göstermesinden büyük memnuniyet duydum. Emlakdays'i bundan böyle her yıl düzenli olarak gerçekleştireceğiz. İstanbul'umuzu diğer ilçelerimizdeki projelerimizle birlikte yatırım yaptığımız bölgeleri yerinde göstereceğiz" dedi.

Murat Kurum, yatırımcılara yaptığı sunumda Emlak Konut'un gayrimenkul yatırım ortaklığı statüsü ve projeleri hakkında da bilgi verdi.

2015'TE HEDEF EN AZ 10 BİN KONUT SATIŞI
Emlak Konut'un yabancı yatırımcının en çok tercih ettiği şirketlerden biri olduğunu belirten hatırlatan Kurum, "Son olarak Dubai fuarında ülkemizi 32 proje ile temsil ettik. Bu projelerin bazıları da Emlak Konut'un hasılat paylaşımı geliştirdiği projelerdir" dedi ve ekledi:

"2013 yılında satışlarımız 15 bini geçti. Ağustos ayı satış rakamlarımız, bir önceki aya kıyasla 2 kattan fazla arttı. 1 Ocak - 31 Ağustos 2014 tarihleri arasında elde edilen toplam gelirimiz ise 2 milyar 555 milyon 92 bin lira olarak hesaplandı. Yılsonu hedefimiz olan 10 bin bağımsız bölüm satış hedefimizi de yakalayacağımızı görüyoruz."

Önümüzdeki yıl en az 10 bin konut satmayı hedeflediklerini açıklayan Kurum, satışta hiçbir sıkıntıları olmadığını, ciroyu her zaman yakaladıklarını, amaçlarının projelerini değerleri ile satmak olduğunu ifade etti.

"MONAKO'DAN 4.8 KAT DAHA BÜYÜK"
Emlak Konut'un varlık ve arsa büyüklüklerine de kıyaslama yaparak değinen Kurum, "Henüz üzerinde proje uygulanmayan 9.57 milyon metrekarelik arsa stokuna sahibiz" dedi ve şöyle devam etti:

"Projelerimizin kapsadığı arsa yüzölçümü ise 2.79 milyon metrekare olarak Monako'dan 4.8 kat daha büyüklüğe sahip. Emlak Konut projelerinde bugüne dek 13 milyon metreküp beton kullanıldı. Deriner barajı gibi dünyanın 6'ncı büyük barajında kullanılan beton ile 4 tane Deriner barajı yapılabilir. Ayrıca Emlak Konut projelerinde 1.2 milyon kilometre uzunluğunda inşaat demiri kullanıldı. Bu uzunluk Ekvatoru 30 kez sarabildiği gibi Dünya-Ay arası mesafenin de 4 katıdır."

(FOTOĞRAFLI)