VakıfBank, Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile kırsal kalkınma ve tarım sektörlerini desteklemek amacıyla Türkiye’de bu sektörlerde faaliyet gösteren mikro, küçük ve orta büyüklükteki şirketler ile kooperatif, üretici birlikleri ve çiftçilerin finansmanında kullanılmak üzere toplam 80 Milyon Avro tutarında kredi anlaşması imzaladı. Kredinin vadesi ilk 3 yıl anapara ödemesiz olmak üzere toplam 12 yıl olarak belirlendi.

“Uzun vadeli ve çeşitlendirilmiş kaynak yapısı ile milli ekonomiye artan destek”

VakıfBank ve Fransız Kalkınma Ajansı’nın (AFD) üst düzey yöneticilerinin katılımıyla VakıfBank Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen imza töreninde konuşan VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, “VakıfBank olarak aktif bir şekilde uluslararası piyasalardan ülkemize uzun vade ve uygun maliyetli kaynaklar getirip milli ekonomimizin kullanımına sunmaya devam ediyoruz. 80 Milyon Avro’luk kredi, AFD’den temin ettiğimiz ilk kredi olması açısından oldukça önemli. Önümüzdeki yıllarda AFD ile ilişkilerimizin boyut ve kapsamının artarak genişleyeceğini ve daha pek çok projede bir araya geleceğimizi ümit ediyorum. Bankamıza ve milli ekonomimize olan destek ve güvenleri nedeni ile AFD yetkililerine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

“AFD ile sürdürülebilir bankacılık alanında işbirliği yapıyor olmaktan ayrı bir mutluluk duyuyoruz”

AFD ile imzaladıkları sözleşme kapsamında ayrıca sürdürülebilir bankacılık alanında da işbirliği yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Özcan, “Kredi programı dâhilindeki teknik danışmanlık bileşeni ile de bankamızın sürdürülebilirlik alanındaki hedeflerine uyumlu olarak iyi uygulama örneklerinin kurulması ve yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Bu alanda oldukça iyi bir deneyime sahip olan AFD’nin öncülüğünde hem bankamız süreçlerine hem de başta tarım müşterilerimiz olmak üzere tüm menfaat sahiplerine katkı sağlayacak çalışmalara imza atmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

“VakıfBank ile tarım ve kırsal kalkınmanın finansmanında işbirliği”

AFD adına imza töreninde açıklama yapan Türkiye Direktörü Serge Snrech: “AFD olarak, VakıfBank'ın tarımsal ve kırsal kredilendirme faaliyetlerinin gelişimini desteklemekten dolayı heyecan duyuyoruz. Tarım, ekonomi ve istihdamdaki rolü nedeniyle stratejik bir sektör ve Türk tüketicilerinin kalite ve çeşitliliği artan ürünlere olan talebi, VakıfBank ile birlikte desteklemeyi hedeflediğimiz kalkınma ve innovasyona olanak sağlıyor. İki ülkenin de uzun bir tarım geleneğine sahip olmasından dolayı bu kredinin, Türkiye ile Fransa arasında dinamik bir bilgi alışverişi sağlanmasına yardımcı olacağını umuyoruz" dedi.

“AFD’nin Türkiye’deki stratejisine uyumlu olarak çevresel sorumluluk uygulamalarına ve dengeli bölgesel kalkınmaya artan destek”

Serge Snrech ayrıca “Fransız Kalkınma Ajansı, Türkiye’de düşük sera gazı salınımı ile çevreye duyarlı, kalkınmayı destekleyen, sosyal ve çevresel açılardan sorumlu uygulamaları teşvik eden, aynı zamanda dengeli bölgesel kalkınmaya katkıda bulunma taahhüdünü devam ettirmektedir. Bu bağlamda, kapsayıcı niteliği artırmak için kredi limitinin önemli bir kısmı da Türkiye'nin Kalkınmada Öncelikli Bölgeleri için ayrılmıştır” şeklinde konuştu.